Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Kristy Snepvangers&nbsp;</p>

Kristy Snepvangers 

Kristy volgt haar dromen

BERGEN OP ZOOM - Kristy Snepvangers' liefde voor de paardensport begon al toen ze klein was. Dat komt door haar moeder die fanatiek aan paardrijden deed en haar opa die een hele goede paardenfokker is.


Kristy vindt in het bijzonder eventingsport het leukste onderdeel. Dit houdt in dat het een triatlon is met drie onderdelen die zij en haar paard moeten beheersen in dressuur, springen en crosscountry.

Crosscountry vindt Kristy Snepvangers het leukste onderdeel van de drie, omdat de band met je paard hiervoor heel belangrijk is. Eigenlijk is daarbij vertrouwen tussen haar en haar paard essentieel. Kristy heeft al drie keer mee mogen doen aan het EK, wat in 2020 niet door kon gaan. Wel heeft ze internationale wedstrijden kunnen rijden met voor haar als hoogtepunt het NK-junioren. Hier haalde ze samen met Millstream‘s Gaelic Lad de Nederlandse titel Kampioen Junioren eventing.

Niet alleen is er corona wat het lastig maakt om wedstrijden te kunnen rijden maar ook het rhinovirus is weer opgedoken en daardoor heeft bijna alles stilgelegen. Kristy merkt dat ze wedstrijden hard nodig heeft om scherp te blijven, om de motivatie te houden en om hard te trainen. Ze heeft vele doelen die ze wil bereiken één daarvan is te mogen rijden op het grootste paardensport evenement van Nederland: Military Boekelo. Kristy Snepvangers is altijd bezig met haar sport daardoor is ze op haar 12e begonnen met het filmen van haar wedstrijden en heeft ze nu ook haar eigen kanaal op Youtube waar ze een kijkje geeft in haar leven als ruiter. Kristy is hierdoor nu al een idool voor veel jonge ruiters en met vele reacties op haar social media accounts heeft ze nu ook haar eigen bedrijf gestart (www.allaboutkristy.nl). Ze verkoopt haar eigen ruiterlijn, wat mede mogelijk is gemaakt door Horka. "Ik hoop vele mensen te kunnen inspireren van jong tot oud en een steuntje in de rug te kunnen geven met mijn quote: Follow Your Dreams."

Meer berichten