Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Vrijwilligers van het Participatiecaf&eacute; gingen, met de Paashaas, langs de deur bij eenzame mensen. In het midden nieuw lid Eddy Huybrechts.</p>

Vrijwilligers van het Participatiecafé gingen, met de Paashaas, langs de deur bij eenzame mensen. In het midden nieuw lid Eddy Huybrechts.

(Foto: Dennis van Loenhout)

Hart onder de riem eenzame mensen

WOENSDRECHT – Het participatiecafé in Woensdrecht is – zoals alle cafés – al maanden gesloten. Daarom gingen vrijwilligers langs de deuren bij de mensen die normaal het participatiecafé bezoeken voor een luisterend oor en een gezellig praatje. Het paaspresentje van het Participatiecafé was een broodnodig hart onder de riem.


“Al onze activiteiten liggen stil en dat is vervelend voor de mensen die het Participatiecafé normaal gesproken bezoeken”, zegt bestuurslid Adri van Zweden van de Stichting Woensdrecht Werkt die het Participatiecafé runt. “Veel van die mensen zijn eenzaam. Ze missen het praatje in het Participatiecafé enorm. Door de coronacrisis zijn ze vaak angstig om naar buiten te gaan, en als ze wél naar buiten gaan dan worden ze geconfronteerd met het feit dat alles dicht is. Daarom vinden we dat ze een presentje hebben verdiend, zodat ze zien dat we hen niet vergeten zijn en dat we klaarstaan om weer allerlei mooie dingen te doen zodra deze crisis voorbij is.” Met vrijwilligers Loes, Jozien, Robert, Ulrich en Christina - en met hulp van de BWI - trok Van Zweden langs de deuren om netjes met paaseitjes uit te delen, die met open armen werden ontvangen.

Helpende hand

Samen sta je sterker, dat is al jaren het motto van de Stichting Woensdrecht Werkt. Met die gedachte in het achterhoofd is het bestuur van de Stichting Woensdrecht Werkt onlangs versterkt met Eddy Huybrechts, die ook al ruim 20 jaar actief is in het jeugdbestuur van voetbalvereniging Meto.

Fanatiek

“Mijn vrouw Loes ging als vrijwilliger aan de slag in het participatiecafé, en toen duurde het niet lang voor ik ook benaderd werd”, zegt Huybrechts. “Ik vind dat deze stichting goede dingen doet, dus daar bied ik graag een helpende hand bij. Hoe meer je kunt doen voor je medemens, hoe beter en ik sta erom bekend dat ik in mijn gewone werk en mijn vrijwilligerswerk nogal fanatiek ben."

Huybrechts wil zich heel graag inzetten voor mensen die het nodig hebben. "Als de crisis straks voorbij is gaan we op volle kracht aan de slag, maar ook het uitdelen van een klein paaspresentje betekent al veel. Het is een fantastisch initiatief, waarvan ik zeker weet dat het veel betekent.”

Meer berichten