Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p><em>Opening van het vernieuwde groene schoolplein en de nieuwbouw van basisschool De Biezenhof.</em> </p>

Opening van het vernieuwde groene schoolplein en de nieuwbouw van basisschool De Biezenhof.

(Foto: Dennis van Loenhout)

Nieuwbouw, groen plein en weer Pluim voor Biezenhof

HALSTEREN – “Trots!” Dat is het woord dat keer op keer terugkomt in de woorden van Jan Bruijs, directeur van de Halsterse basisschool De Biezenhof. Hij heeft ook nogal wat om trots op te zijn, want afgelopen week opende zijn school een splinternieuw, groen schoolplein én de langverwachte nieuwbouw.


“De nieuwe glijbaan is het leukst!”, vindt Bruce, die een dag voor de opening van het nieuwe schoolplein 6 werd en daarom samen met Sara, Nora en Kevin, die ook allemaal jarig waren, de officiële opening mocht verrichten. “Er is nu ook een paal waart je vanaf kunt springen en waarmee je trucjes kunt doen. Op het vorige plein kon je niet over een tunnel lopen, en er was niet eens een bijenhotel! Een zandbak was er wel, maar op het nieuwe plein heeft die een dekje tegen de zon. Ik vind het mooi!”
Wat Bruce zegt is precies wat schooldirecteur Jan Bruis wil horen.
Het nieuwe schoolplein, met hobbelweg, tunnels en avonturenpad, ligt er immers voor de kinderen.

“Dat de diversiteit aan planten groot is en er een nieuw, veel vriendelijker hekwerk om het plein staat, en dat óók onze Groene Pluim verlengd is, maakt het alleen maar mooier”, zegt Bruijs, “we zijn erg trots.”

Foto: Opening van het vernieuwde groene schoolplein en de nieuwbouw van basisschool De Biezenhof.

Meer berichten