WWV jeugd in sponsorshirts enkele jaren terug.
WWV jeugd in sponsorshirts enkele jaren terug.

De Sponsorbaan van WVV’67

Algemeen

WOENSDRECHT – Het benoemen van COVID-19 als langdurig internationaal spelbreker is een zwak understatement. Wereldwijd vergt het virus nog steeds slachtoffers en economisch haar tol. Veel ging op slot of werd vanuit andere belangen onmogelijkheid gehouden. Voetbalvereniging WVV’67 blijft niet langer bij de pakken neerzitten en zoekt haar de grenzen op. Op zaterdag 17 april aanstaande tovert men thuisbasis De Fortuin om tot een heus survival annex activiteiten pretpark. De eigen jeugd komt geheel corona-proof sportief in actie voor een sociaal doel: De Sponsorbaan!

Met Quirijn Schevenhoven, Robin Schipperijn, Stijn Prop, Leon Jansen, Max van Elzakker, Yannick van der Ha en senior Marco Koolen beschikt WVV’67 over een enthousiast jeugdbestuur. De groep staat ook borg voor de organisatie van nieuwe activiteit. “Ondanks alle vanwege corona opgelegde beperkingen hebben we zowel vorig als ook dit seizoen binnen de mogelijkheden gekeken hoe we de jeugd toch in actie kon houden. Vanzelfsprekend is er volop doorgetraind en hebben we onderlinge wedstrijden gespeeld. Ter afwisseling hadden we onlangs het zogenaamde Winter Vol Voetbal. En als de voortekenen niet bedriegen mogen we aan het eind van het seizoen zelfs nog in de Regio Cup aan de bak. Zou mooi zijn!”, aldus p.r.-man Leon Jansen.

Survival

Als intermezzo prijkt echter De Sponsorbaan op het programma van groenzwart uit Woensdrecht. Leon Jansen vervolgt:”Vanuit de spelersraad kwam het idee om weer eens iets voor het goede doel te doen. We zijn daar eens over gaan brainstormen met als resultaat een interne sportdag voor de WVV-jeugd. Op 17 april trapt de jongste lichting JO8-JO10 om 09.00 uur af voor een rondgang langs drie onderdelen. Na een dribbelparcours volgt een stormbaan, vervolgens wacht een heus survivalparcours. Het is de bedoeling om gedurende anderhalf uur zo veel als mogelijk deze rondgang langs de drie onderdelen af te leggen. Daarna ontsmetten we alle onderdelen en is het de beurt voor de JO11-13 en tot slot komt de JO15-19 in actie.”

Naast het enorme sportieve karakter vormt de sociale lading een belangrijk onderdeel van De Sponsorbaan. De organisatie weet zich op voorhand gesteund door bijdragen van Jumbo Paul Lucius en Primera Niels van Elzakker, beiden uit Hoogerheide. Verder doet WVV-coryfee Han Hopmans namens ‘Vers van Ons' een duit in het zakje.

"We koppelen onze activiteit op verzoek van onze spelersraad aan een nobel streven. De lijntjes naar Vrienden van Bokki zijn wat dat betreft kort. Ruim zes seizoenen draagt onze gehele jeugdafdeling de naam van de stichting op de wedstrijdshirts uit. Naast naamsbekendheid proberen we nu ook financieel ondersteuning te geven zodat de stichting regionaal zieke medemensen en internationaal vele kinderen kan blijven steunen. De WVV-jeugd kan zich per afgelegde ronde of voor een vast bedrag laten sponsoren. Heel eenvoudig via www.wvv67.nl", besluit Leon Jansen.

Unieke keeper en speler outfit WVV'67.
Partijtje spelen blijft het leukste.
WVV’67 jeugd luistert aandachtig naar trainer Quirijn Schevenhoven.