Afbeelding

Italiaanse ovenschotel vis met kabeljauw

Algemeen

Benodigdheden

4 kabeljauwfilets, 1 doosje cherrytomaatjes, 2 courgettes, 2 kleine rode uien, 150 ml room, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, peper en zout, 2 mozzarella
bollen, 60 gram geraspte kaas, olijfolie, verse peterselie.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgettes in dunne halve schijfjes. Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes, snijd de rode ui in halve dunne schijfjes. Snijd de mozzarella in blokjes en meng ze met de courgettes,
cherrytomaatjes en de ui. Voeg er de room aan toe en de Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Vet de bodem van een ovenschaal in met olijfolie en leg de helft van het groentemengsel in de schaal. Peper de kabeljauwfilets en leg ze op de groenten en verdeel de rest van het groente mengsel rond en op de
kabeljauw. Strooi de geraspte kaas boven op de groenten en zet de ovenschaal 30 minuten in de oven. Garneer met verse peterselie als de schaal uit de oven komt.
Heerlijk met stokbrood of krieltjes.

Eet smakelijk!

Diana Rens