Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Bep Tielemans

Gemeente roept verenigingen op voor aandacht jongeren

GEMEENTE WOENSDRECHT - Onlangs hebben ruim vijftig Woensdrechtse verenigingen die zeer betrokken zijn bij het welzijn van jongeren een mail ontvangen van de gemeente. In deze mail roept de gemeente de verenigingen op iets voor de jongeren te gaan organiseren en dat hiervoor geld beschikbaar komt. De mail is ondertekend door burgemeester Steven Adriaansen, wethouder Lars van der Beek, raadsleden Jeroen van der Ha, Robbert-Jan Willeboordse, Laura de Waal en voorzitter jongerenraad Kaan Ercel.


In de mail naar de verenigingen staat het volgende: 'Nu het Covid-19 vaccin in omloop is kijken we allemaal uit naar het moment waarop het ‘normale’ leven weer gestalte kan krijgen. Door de recente maatregelen lijkt dit nog ver weg maar we hopen dat er de komende maanden steeds meer mogelijk wordt. De impact van de crisis op jongeren is groot. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat zij zich vaker eenzaam voelen en vaker slecht in hun vel zitten als gevolg van de crisis.

Tijdens een overleg dat wij recent hadden met jongeren uit de gemeente Woensdrecht bleek dat ze een groot incasseringsvermogen hebben en snappen waarom de maatregelen nodig zijn. Voor sommigen is het wel extra lastig, bijvoorbeeld jongeren die hun eerste jaar vervolgonderwijs vooral thuis hebben moeten volgen. Zeker omdat dit een jaar is waarin nieuwe contacten leggen extra belangrijk is.

Geld beschikbaar

Het blijft de komende tijd nodig om jongeren extra in de gaten te houden en daar waar mogelijk te ondersteunen. Wij kennen uw organisatie als zeer betrokken bij het welzijn van jongeren en wij hopen dat u in de komende periode toch iets voor hen kan betekenen. Wij willen u er graag op attenderen dat de komende tijd geld beschikbaar is voor het organiseren van activiteiten voor jongeren en wij gaan daar graag met u over in gesprek. Het kabinet heeft namelijk € 58,5 miljoen vrijgemaakt voor de ondersteuning van jongeren in coronatijd. Het budget is bedoeld om de dialoog met jongeren te starten, activiteiten te organiseren, voor jongerenwerk en om extra aandacht te geven aan de mentale weerbaarheid van jongeren.

In gesprek

De gemeente wil graag met de verenigingen in gesprek over de mogelijkheden. De verenigingen kunnen hiervoor contact opnemen via het emailadres veiligheid@woensdrecht.nl. Het budget wat Woensdrecht ter beschikking heeft bedraagt € 30.000 en is bedoeld om de dialoog met jongeren te starten, activiteiten te organiseren, voor jongerenwerk en om extra aandacht te geven aan de mentale weerbaarheid van jongeren. “Wij blijven de komende tijd in gesprek met jongeren om te kijken hoe we dit geld in kunnen zetten om de pijn bij jongeren te verlichten”, aldus burgemeester Adriaansen.

Succes

Naast het verzoek aan de verenigingen is de Woensdrechtse jongerenwerker een nieuwe activiteit voor jongeren aan het voorbereiden. Eerder waren de paintball activiteiten en de archery tack (pijl en boogspel) een succes met 161 deelnemers verdeeld over de vijf Woensdrechtse kernen.

Meer berichten