Wethouder Van Agtmaal, Adrie van der Vliet en de initiatiefnemers Astrid en Rob.
Wethouder Van Agtmaal, Adrie van der Vliet en de initiatiefnemers Astrid en Rob. Foto: Gemeente Woensdrecht

Toestellen voor kracht- en conditietraining geplaatst

Algemeen

OSSENDRECHT - Op initiatief van enkele Ossendrechtenaren en met ondersteuning van het dorpsplatform Ossendrecht, heeft de gemeente Woensdrecht afgelopen week een calisthenics park laten plaatsen in de speeltuin aan de Molenstraat/Bevrijdingstraat te Ossendrecht.

Calisthenics is een trainingsvorm waarbij je het lichaam traint via kracht- en conditieoefeningen. In tegenstelling tot de bekende trainingsvormen in krachthonken wordt hier geen gebruik gemaakt van apparatuur of gewichten. De enige weerstand die je krijgt, is het lichaamsgewicht zelf. Op basis daarvan kan je via diverse oefeningen je kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit verbeteren. Bij de toestellen staat ook een informatiebord met oefeningen voor beginners en gevorderden.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal: “Met dit calisthenics park bieden we een nieuwe bewegingsvorm aan voor iedereen die lekker buiten en kosteloos wil sporten. En je hoeft echt niet per se een geoefend sporter te zijn om het te gebruiken. Ik heb al gezien dat kinderen het ook leuk vinden om erop te klimmen of eraan te hangen.”

Initiatiefnemers Rob en Astrid: “Buiten sporten en bewegen is altijd goed en wellicht in deze corona tijd nog meer van belang. Juist in deze tijd van thuiswerken en misschien minder bewegen de mogelijkheid hebben in je eigen omgeving wat extra te bewegen en oefeningen te kunnen doen. Van de speeltuin wordt heel goed gebruik gemaakt. Het calisthenics park is hierop een welkome aanvulling voor zowel jeugd als volwassenen.”

"Als dorpsplatform zijn we trots dat we deze initiatiefnemers hebben kunnen ondersteunen. Dankzij hen kunnen we voor wat betreft het sporten in de openlucht zeggen ‘Ossendrecht heeft het'”, aldus Adrie van der Vliet, voorzitter dorpsplatform Ossendrecht. Beiden kijken terug op een prettige samenwerking.