Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Spulletjes verkopen op Koningsdag</p>

Spulletjes verkopen op Koningsdag

Tuintjes verkoop in Halsteren op Koningsdag

HALSTEREN - Op een buurtapp heeft mevrouw Gerda Gelijnse uit Halsteren het idee geopperd om op Koningsdag een “tuintjes verkoop” te houden. Ze vertelt: "Waarschijnlijk zullen met Koningsdag de regels wel versoepeld zijn maar normaal zal nog wel even duren."


"Mijn voorstel op de buurtapp werd met veel enthousiasme ontvangen door veel mensen en via deze Halsterse Krant hoop ik nog meer mensen te bereiken. Nu is mijn voorstel om de jaarlijkse rommelmarkt met Koningsdag te vervangen door een tuintjes verkoop. Hierbij kan iedereen allerlei over-

bodige spulletjes, deze uit te laten stallen in de tuin en te verkopen tegen een schappelijk prijsje (geen voedsel of drank want volgens mij mag dat niet). Natuurlijk moeten wel de coronaregels die dan gelden worden gehandhaafd en het weer moet ook wel redelijk zijn", legt Gerda uit.

"Nog leuker zou zijn, dat de mensen die de overbodige spulletjes verkopen verkleed in de tuin zullen staan. Bijvoorbeeld in het ongebruikte carnavalstenue of iets naar geheel eigen fantasie, en met een gezellig muziekje erbij (niet te hard anders gaan de buren klagen)."

Het is dus de bedoeling eenieder zelf dit in de eigen tuin te laten organiseren. Mijn idee is om ca. 1 week van te voren een soort van pamflet op te hangen dat je tuin mee doet aan de tuintjes verkoop b.v. vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur. Ook de wat ouderen hebben dan de gelegenheid om spulletjes te verkopen zonder dozen te hoeven zeulen van en naar de rommel markt.

Mensen die niet verkopen kunnen een route in de wijk lopen om eens te snuffelen in de spullen van de buren of er nog iets bruikbaars bij zit (wie weet vind je ook nog iets waardevols om te laten zien bij “tussen Kunst en Kitsch”).

Ik hoop dat ondanks deze rare tijd we nadien terug kunnen kijken op een wel andere maar toch gezellige Konings dag 2021 in ons Altere.

Groetjes

Gerda

Meer berichten