Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Boerenkrokus
Boerenkrokus (Foto: )

Wandelen kan altijd!

HALSTEREN - Juist in deze corona-tijd is het belangrijk er af en toe even tussenuit te gaan. En met het voorjaar in het vooruitzicht is het een goed idee te gaan wandelen op Landgoed De Hertgang. Hoewel er voorlopig geen rondleidingen worden gegeven en het Bezoekerscentrum gesloten is, is het landgoed wel open voor bezoekers.


Betalen (€ 4,50 per persoon) kan bij het Bezoekerscentrum met een QR-code. Daar kunt u ook de folder pakken en de route volgen die op de plattegrond is aangegeven.

De officiële lente begint weliswaar op 20 maart, maar nu al is er volop lente-sfeer aanwezig op De Hertgang: de sneeuwklokjes staan in bloei, net als de toverhazelaar (hamamelis), de vleesbes (sarcococca humilis), de lenteroos (helleborus orientalis) en ook de eerste bloemen van de witte en roze camelia’s laten zich zien.

In het grote gazon en op veel plekken in het bos en in de borders bloeien de verwilderde boerenkrokussen (crocus tommasinianus) in prachtige lila-purper tinten. Overal is te zien dat de lente in aantocht is!

Voor kinderen is er trouwens ook het een en ander te doen: er zijn diverse klim- en speeltoestellen in het bosgedeelte waarmee ze zich kunnen vermaken.
In verband met de corona-maatregelen geldt een maximale groepsgrootte van twee, tenzij u met meerdere personen uit één huishouden het landgoed bezoekt.

Kinderen tot 12 jaar hebben, onder begeleiding, gratis toegang.
U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Voor meer informatie over het landgoed: kijk op www.dehertgang.nl.

Meer berichten