Vaccinatie historische mega klus voor GGD West-Brabant | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Vaccinatie historische mega klus voor GGD West-Brabant

REGIO - GGD West-Brabant is druk bezig met de voorbereidingen voor het moment dat er voldoende vaccins beschikbaar komen. Verspreid over de regio West-Brabant komen er vanaf begin april vier locaties bij. Deze gaan open zodra er voldoende vaccins beschikbaar zijn.


Deze priklocaties komen in Roosendaal en Almkerk, in Breda komt een XL locatie in Breepark en in de gemeente Halderberge wordt een priklocatie ingericht op Breda International Airport, ook wel bekend als vliegveld Seppe. Hiermee zorgt de GGD West-Brabant voor een spreiding van locaties over het werkgebied zodat de reistijd voor een prik maximaal 30 minuten bedraagt. Om de grote vaccinatieklus te kunnen klaren is efficiëntie nodig, daarom worden grote locaties ingericht. De GGD West-Brabant zet in op een mix van locaties. Zo is er een variatie in capaciteit: waardoor er straks tussen de 4.000 en 8.000 prikken per dag gezet kunnen worden.

Ook in openingstijden komt er variatie. De huidige locaties in Bergen op Zoom en Breda zijn van 08:00 tot 20:00 uur geopend. In Breepark kan, als dat echt noodzakelijk is, 24 uur per dag gevaccineerd worden. Bij voldoende beschikbaarheid van vaccins is het streven om straks in Nederland 1 miljoen prikken per week te zetten. In West-Brabant staat dat gelijk aan 6.400 prikken per dag.

De GGD is dan ook voorbereid om extra te kunnen vaccineren op het moment dat er onverwacht meer vaccin geleverd wordt. Om deze historische klus te klaren werkt de GGD West-Brabant samen met verschillende partijen, zowel binnen als buiten de zorg.

Meer berichten