‘Werkmakelaar’ bij BWI | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Ilse Portengen is nu trajectbegeleider bij de BWI.&nbsp;</p>

Ilse Portengen is nu trajectbegeleider bij de BWI. 

(Foto: Dennis van Loenhout)

‘Werkmakelaar’ bij BWI

HOOGERHEIDE – Met Ilse Portengen heeft de Woensdrechtse Brede Welzijns Instelling een eigen trajectbegeleider in dienst. Daarmee is de begeleiding van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt ook voor de toekomst veilig in de gemeente Woensdrecht.


Tot voor kort was trajectbegeleider Ilse Portengen in dienst bij de Stichting Samen Werken. Omdat die organisatie verdwijnt, neemt de Woensdrechtse BWI haar over. De doelgroep die zij begeleidde verdwijnt immers niet. Portengen wordt de verbindende factor tussen ISD Brabantse Wal, uitvoeringspartner en de deelnemer. Die deelnemer – een bijstandsgerechtigde met grote afstand tot de arbeidsmarkt – wordt naar haar doorverwezen door de ISD. Vervolgens zoekt Portengen met die deelnemer de beste manier om te komen tot deelname aan de maatschappij.

Bedrijven

“Ik geef mensen een zetje vooruit in de richting van de arbeidsmarkt, maar als werkmakelaar ga ik ook op zoek naar instroomplekken om cliënten aansluiting bij de arbeidsmarkt te bieden. Daarvoor zoek ik ook altijd bedrijven met een sociaal hart”, legt Ilse Portengen uit.

Meerwaarde

Wethouder Lars van der Beek is enthousiast over de komst van Portengen naar zijn gemeente: “Goede coaching is essentieel om deze doelgroep weer te kunnen laten deelnemen aan de maatschappij. Het is daarom heel gaaf om iemand als Ilse in 'eigen huis' te hebben."

Dat vindt ook BWI-directeur Mark Inja: “Wat Ilse doet sluit goed aan bij onze andere diensten. Voor ons heeft haar komst dus een grote meerwaarde!”

Meer berichten