Winnende foto 'Nevel boven de linie' van Cees Verheijen
Winnende foto 'Nevel boven de linie' van Cees Verheijen Foto: Cees Verheijen

Fotowedstrijd Halchterth

Algemeen

HALSTEREN - Heemkundekring Halchterth zag, net zoals bij vele andere verenigingen het geval was, al haar activiteiten stopgezet door het coronavirus. Dus geen nieuwjaarsreceptie en overige activiteiten.

Maar de werkgroep fotografie wilde zich daar niet bij neerleggen en hield de inmiddels tot traditie geworden fotowedstrijd digitaal. En niet zonder succes. Als de mensen niet naar de foto’s kunnen komen kijken, kunnen wij ze wel digitaal naar hen toesturen. Voor degenen die niet zo goed met de computer overweg kunnen, werd contact gezocht met De Halsterse Krant en deze plaatste al de foto’s in hun weekblad. Zo kon eenieder toch de fototentoonstelling bewonderen en een favoriete keuze uitbrengen.

Acht leden namen deel aan deze fotowedstrijd en mochten vijf foto’s insturen. De bezoekers aan deze digitale tentoonstelling mochten uitmaken wie de mooiste foto had gemaakt door de 3 mooiste foto’s aan te duiden. Deze kregen dan in volgorde 5, 3 of 1 punt(en).

Er waren 97 inzendingen en de winnende foto was 'Nevel boven de linie' van Cees Verheijen met 192 punten. Pompejus van Janus van der Zande volgde met 100 punten en Zonsondergang Wouwseweg, alweer van Cees Verheijen, werd met 72 punten tot derde foto gekozen.
Verdere uitslag: Zonsondergang Tholenseweg - Janus van der Zande, Paadje naast Sportpark de Beek - Janus van der Zande, Vlinder - Wim Rouwendal, Boerderij de Bieënhof - Joop Baldal, Elfenbank - Cees Verheijen, Pompoenen - Joop Baldal, Paard met overvloedig haar - Wim Rouwendal. De fotogroep bedankt alle inzenders die bijdragen aan het succes van de expo.

'Pompejus' van Janus van der Zande