Afbeelding

Vegetarische nasi met spiegelei

Algemeen

Benodigdheden

250 gram rijst, 1 ui, olijfolie, 2 tenen knoflook, 1 theelepel sambal, 40 gram verse gember, 1 wortel of 250 gram verse gesneden wortel, 1 pakje mini mais, ¼ Chinese kool, 2 stronken paksoi, 200 gram taugé, 4 eieren,
sesamolie, ketjap manis, zout en peper.

Bereiding

Kook de rijst zoals de bereiding op de verpakking. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olie in de wokpan en bak de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan de sambal toe. Schil en rasp de gember en de wortel en laat die meebakken. Halveer de mais en snipper de Chinese kool en paksoi en laat ze meebakken. Doe de rijst erbij en laat alles nog even 5 minuten op een klein vuurtje doorbakken. Voeg een scheut sesamolie en ketjap manis toe en meng alles goed door elkaar. Bak de 4 spiegeleieren in de koekenpan.
Serveer de nasi op een bord en beleg het met een spiegelei.

Eet smakelijk!

Diana Rens