Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

‘Mestoverschot ongezond’

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - De provincie Noord-Brabant is bezig met het in kaart brengen van locaties waar grootschalige mestverwerking plaats kan vinden. Hierbij wordt ook een aantal locaties op de Brabantse Wal onderzocht. Wat enkele politieke partijen betreft is dat 'een heel slechte zaak'.

Zo spreken PvdA en D66 hun zorgen uit. "Uit onderzoek blijkt dat het een gevaar is voor de gezondheid door de uitstoot van schadelijke stoffen”, aldus Thierry de Heer (D66, foto)) die dit onderwerp op de agenda van van de gemeenteraad heeft geplaatst. "Het moet niet zo zijn dat mest van Oost-Brabant naar West-Brabant wordt verplaatst en onze inwoners en natuur daar schade van ondervinden. In Woensdrecht geeft het bestemmingsplan geen ruimte voor grootschalige mestverwerking. Echter, de provincie kan middels een inpassingsplan dit toch altijd mogelijk maken." D66 hoopt dat zij het risico voor de gezondheid en de schade die de natuur hierdoor oploopt onderschrijven en er alles aan doen om grootschalige mestverwerking niet mogelijk te maken op de Brabantse Wal.
Namens de PvdA afdelingen Woensdrecht, Steenbergen, Bergen op Zoom en Roosendaal zijn vragen ingediend. Fractievoorzitter PvdA Brabantse Wal - Woensdrecht Wendy de Koning-Bogers (foto) is in gesprek gegaan met boerenbedrijven over het mestoverschot.