Sloop gebouwen Antoniusmolen | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Bijgebouwen molen bijna gesloopt
Bijgebouwen molen bijna gesloopt (Foto: )

Sloop gebouwen Antoniusmolen

HALSTEREN - De vervallen woning en schuren naast de Antoniusmolen aan de Halsterseweg zijn in korte tijd onder de sloophamer verdwenen. Het college van de gemeente Bergen op Zoom heeft besloten dat deze gebouwen niet de status van gemeentelijk monument krijgen, dit na uitvoerig en onafhankelijk verricht onderzoek.


Ook na het ingediende bezwaar op dit besluit is het college van de gemeente Bergen op Zoom bij haar conclusie gebleven om de gebouwen niet aan te wijzen als gemeentelijk monument. Huidig eigenaar Piet Withagen en beoogd nieuwe eigenaar Zorghuys hebben de behandeling van het verzoek tot aanwijzen van een monumentale status en het bezwaar hierop afgewacht. Na deze besluiten van de gemeente Bergen op Zoom is een sloopmelding ingediend bij de gemeente en die is afgelopen week akkoord bevonden. Hiermee is voldaan aan de meldingsplicht en is het toegestaan de sloopwerkzaamheden uit te voeren.

Zorghuys wil naast de molen een nieuwe locatie ontwikkelen waar ouderen wonen met over het algemeen een vorm van dementie. De unieke locatie naast de Antoniusmolen, dicht bij het centrum van Halsteren en het achtergelegen natuurgebied, maakt dat dit een ideale locatie is voor de bewoners van Zorghuys. Zij komen te wonen middenin de samenleving in Halsteren en kunnen toch genieten van hun privacy en rust. De commissie ruimtelijke kwaliteit heeft het ontwerp voor de nieuwbouw van Zorghuys al goedgekeurd.

Meer berichten