Halsters optimisme in Hoogerheide | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>&quot;Het komt wel goed&quot;, zegt Tiny Hagenaars, die vanuit Halsteren naar Hoogerheide vertrok.</p>

"Het komt wel goed", zegt Tiny Hagenaars, die vanuit Halsteren naar Hoogerheide vertrok.

(Foto: Dennis van Loenhout)

Halsters optimisme in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Een lockdown went nooit en voelt voor veel mensen als een soort gevangenis. Toch is er ook optimisme, zelfs onder ouderen, de groep die misschien wel het hardste wordt getroffen. De Halsterse Tiny Hagenaars, die ruim een half jaar geleden naar Hoogerheide verhuisde, houdt haar blik gericht op de toekomst.


Vanuit de seniorenwoningen aan de Gelegbaan in Halsteren, waar ze nog zelfstandig woonde, verhuisde Tiny Hagenaars (87) begin 2020 naar Hoogerheide. Zorgcentrum Heideduin was haar bestemming, en hoewel de verhuizing min of meer noodgedwongen was en ze nooit eerder had overwogen naar Hoogerheide te verhuizen, bevalt de gemeente Woensdrecht haar prima: “Het is hier erg mooi geworden!”, zegt ze enthousiast.

Rond de feestdagen had Tiny Hagenaars het even zwaar. Nadat ze in contact kwam met iemand die was besmet met het coronavirus moest ze in quarantaine, en daardoor kon haar zoon niet bij haar komen eten, zoals afgesproken. “Over het algemeen heb ik geen moeite met de beperkingen, maar toen was het even zwaar”, geeft ze toe, “gelukkig blijf ik altijd positief.”

Haar dagen vult Tiny met activiteiten als panbiljart, gym en koersbal – voor zover haar lichamelijke conditie dat tenminste toelaat, want momenteel loopt ze moeilijk – en allerlei geheugenspelletjes. Lezen is haar favoriete activiteit. Ze leest veel en vaak, maar heeft een grote voorkeur voor tijdschriften als Libelle en Margriet. Lezen houdt haar leven leuk en luchtig. En hoe moeilijk het coronavirus het leven soms ook maakt, Tiny Hagenaars is niet van plan om zich te laten demotiveren: “Toen we in de eerste lockdown onze kamer niet uit mochten stonden mijn kinderen op het parkeerterrein en dan belden we elkaar, zo hadden we toch nog contact. Nu heb ik regelmatig bezoek, en ik vind dat de verzorging en de activiteitenbegeleiding het erg goed doen. Ik blijf gewoon met een positieve blik naar de toekomst kijken. Het komt wel goed.”

Meer berichten