Jax van Schilt vermaakt zich best thuis nu hij net als andere kinderen niet naar school kan door corona.
Jax van Schilt vermaakt zich best thuis nu hij net als andere kinderen niet naar school kan door corona.

“Als Hulk ben ik heel groot!”

Algemeen

HOOGERHEIDE – Schoolsluiting. Thuisonderwijs. Hele dagen thuiszitten. Voor kinderen is deze periode niet leuk, dat is zeker. Maar met een Playstation 4, Marvel Super Heroes 2, en een piepjong konijntje wordt het leven al snel een stuk leuker. Vraag maar aan Jax.

Hij vindt het leuk bij juf Augy in groep 2 van de Dobbelsteen, maar dat hij nu niet naar school mag vindt Jax van Schilt (5) eigenlijk ook helemaal niet erg. Hij haalt zijn schouders op en zegt: "We mogen niet naar school door corona. Want als je bij elkaar komt word je misschien ziek. Dus ben ik thuis, en daar kan ik lekker spelletjes spelen!” Spelletjes spelen, dat doet Jax het liefste op zijn Playstation 4. Marvel Super Heroes 2 is veruit zijn favoriete spel. Hij kreeg het van zijn vriend Mike, die het niet zo'n leuk spel vond. Daar is Jax het dus mooi niet mee eens. "Want als ik de Hulk ben, dan ben ik heel groot en kan ik heel goed vechten!” is zijn conclusie. Hij legt uit dat je in Marvel Super Heroes 2 een superheld naar keuze speelt, die mensen moet redden van allerlei bad guys. "Als je op het vierkantje drukt dan kan je de slechteriken doodmaken en iemand redden. Maar je kunt ook autorijden en op een motor zitten in dit spel. Dat vind ik leuk, want dat kan op school allemaal niet.”, zegt hij. En Jax is al heel ver in het spel. Verder dan Mike, wil hij graag benadrukken, maar dat betekent niet dat Jax onfeilbaar is. "Ik zit nu op een leveltje waar ik niet weet wat ik moet doen”, geeft hij toe, "dan loop je in de sneeuw bij een heel groot huis, en daar staat dan een rood mannetje dat zijn hand uitsteekt. Ik weet niet wat ik dan moet doen, dat is wel jammer.”
Niet getreurd voor Jax. Want hoewel hij van zijn vader en moeder drie keer per dag op zijn Playstation mag spelen zijn er nog genoeg andere dingen die hij leuk vindt om te doen. Een beetje handel drijven bijvoorbeeld. Want door een spel te verkopen wist Jax genoeg geld te verzamelen om een Ring Fit te kopen voor zijn andere spelcomputer, een Nintendo Switch. "Dat was leuk!”, glundert hij. Battles houden met zijn Hotwheels-autootjes, die daarbij soms wel eens per ongeluk door de kamer vliegen, is iets wat Jax ook graag mag doen. Maar het leukste vindt hij de konijnen. Jax' ouders fokken Teddy Widder-konijnen en de laatste twee weken is Jax erg druk met de verzorging van het nieuwste babykonijntje Kruimeltje. Die taak neemt hij, samen met moeder Isabella, erg serieus. Vers stro, water, eten en knuffels: het ontbreekt Kruimeltje aan niks.

Jax zelf trouwens ook niet, want zijn vader is een bijzonder fanatiek bbq-er, die zelf de heerlijkste "braairubs” maakt, om het beste vlees nog lekkerder te maken. En dat doet hij dus met hulp van Jax, die zelfstandig in staat is om door veel ruiken en proeven de heerlijkste combinaties samen te stellen. Moeder Isabella, die een achtergrond als onderwijzeres is, concludeert dat haar zoon toch nog veel leert tijdens de lockdown. "Thuis is Jax helemaal zichzelf”, zegt ze. Jax hoort het niet. Die is als hulk bezig om slechteriken te verslaan.

Afbeelding
Afbeelding