De Hoeksteen uitdaging voor Annabel Vriens | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Annabel Vriens &nbsp;</p>

Annabel Vriens  

(Foto: )

De Hoeksteen uitdaging voor Annabel Vriens

HOOGERHEIDE – Ontelbare bestuursleden zullen het kunnen beamen. Het runnen van een amateurvoetbalvereniging is meer dan het hoofd buigen over een nieuwe trainer of visie voor de jeugdopleiding. Ook bij METO werd men enige tijd terug voor een voldongen feit geplaatst toen er donkere wolken boven kantine De Hoeksteen samenpakten. Het uitbaterspaar Jacco en Wendy Leijten zei noodgedwongen hun verbintenis op. In de zoektocht naar vervanging lag de oplossing dichterbij dan verwacht!


Eind vorig seizoen gaven Jacco en Wendy Leijten te kennen dat hun verblijf achter de bar van de METO-kantine na amper twee seizoenen stopte. “Wendy kreeg te veel last van uitslag op haar handen en was niet meer in staat om met volle overgave de kantine draaiende te houden. Jammer echter de gezondheid gaat natuurlijk voor”, legt Jacco Leijten uit.

Hoeksteen

Ondertussen ging het METO-bestuur op zoek naar een waardige opvolging. Na enig speurwerk klopte Annabel Vriens (21) bij voorzitter Robert van Kalmthout aan. Als schoondochter-in-spé was de deal snel beklonken. “Drie jaar terug draaide ik al eens een seizoen in de kantine mee. Ik spring dus niet helemaal in het diepe. Toen ik hoorde dat bij METO een probleem qua het beheren van de kantine zou ontstaan, heb ik even goed nagedacht en besloten de sprong te wagen. Medio oktober zou ik voor het eerst op eigen benen staan. Mooi niet dus want de KNVB besloot de competitie per direct stil te leggen”, lacht Annabel Vriens.

Het nieuwe gezicht van De Hoeksteen combineert het kantinewerk met een HBO-studie psychosociaal counseling. “Dit is goed te doen daar het een thuisstudie betreft. Ik kan dus zelf mijn tijd indelen, dus op dat vlak geen probleem. Door de maanden zonder voetbal heb ik extra tijd gehad om alles goed over te nemen. Van mij mag het echter beginnen. Ik heb er zin in”.

Amoureus

Annabel Vriens is geen onbekende op het Jac van Hoek-sportpark in Hoogerheide. Op het veld was ze in het damesteam actief, gaf pupillentraining, dochter van 7x7 keeper en coach Desmond Vriens, grote zus van METO 1-speler Bo en op amoureus vlak eveneens roodwitblauw verbonden met Joep van Kalmthout. “Nee, weinig geheimen dus. Wat ik ga veranderen? Op zich is het altijd al gezellig op donderdag en zondag. Ik ga proberen om ook op zaterdag de kantine beter onder de aandacht te brengen. Toen ik de pupillen trainde, toen kwamen de ouders op zaterdag met thermoskannen koffie naar de wedstrijd kijken. Dat moet anders kunnen. Verder gaan we ook op vrijdag open als er iets speciaals wordt georganiseerd. Ik zeg ‘we’ omdat ik het natuurlijk niet alleen kan. Gelukkig kan ik altijd een beroep doen op Yasemin Mosso en Roos Maasdijk. Laat alle derby’s maar komen!”, besluit Annabel Vriens.

Meer berichten