Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Naud heeft een prachtig smurfendorp gebouwd op zijn iPad.
Naud heeft een prachtig smurfendorp gebouwd op zijn iPad. (Foto: )

Met je smurfen naar de ruimte: “Dat is leuk!”

HALSTEREN – Schoolsluiting. Thuisonderwijs. Hele dagen thuiszitten. Voor kinderen is deze periode niet leuk, dat is zeker. Tenzij je een iPad Mini, een kolonie smurfen en wat Lego hebt. Dan is er geen vuiltje meer aan de lucht, vertelt Naud.


In groep 3 van de Toermalijn vindt Naud Francissen (6) het heel erg leuk. “Dat ik thuis moet blijven vind ik helemaal niet leuk”, zegt hij, “ik wil liever naar school. Daar zijn al mijn vriendjes en daar heb je ook een klimrek!” Geen speld tussen te krijgen, Naud mist het schoolleven. Gelukkig kan hij thuis dingen doen die zo leuk zijn dat hij school af en toe even vergeet. Dat komt door Sinterklaas, want die gaf Naud een iPad Mini. En op een échte iPad kun je véél meer spelletjes spelen dan op Nauds oude Kurio Tablet. “Ik wist niet welk spelletje ik wilde spelen, en toen liet mama me een spelletje zien dat ze vroeger wel eens speelde. Smurf Village!” Dat is nu dus ook Nauds favoriete spel.

Level 138

In Smurf Village moet je een smurfendorp bouwen, door slimme transacties te doen met geld en bessen. Ondertussen kun je met je Smurfen op reis, naar een eiland en desnoods naar de ruimte: “Dat is leuk!”

Naud heeft er het grootste plezier mee, en hoewel hij al een paar weken verslingerd is aan Smurf Village zit hij “pas” in Level 22. Dat komt misschien omdat hij van zijn ouders maar een uurtje per dag op de iPad mag.

Dat zorgt er tegelijkertijd voor dat Naud nog lang niet klaar is met zijn spel. Want, zo vertelt hij: “Ik heb bij iemand gekeken die in Level 138 zit. Zijn dorp is gróót! Dat staat helemaal vol!”

Schommel

Kortom, Naud heeft de komende maanden nog heel wat te doen. En omdat hij een slimme jongen is verkocht hij zijn oude tablet en zette hij de opbrengst in om – met wat hulp van Sinterklaas – een ski resort van Lego te kopen. Dat heeft hij helemaal zelf gebouwd, want – zoals hij ook in Smurf Village al bewees – Naud houdt van bouwen.

Knuffelen

Als hij niet bouwt, dan speelt hij buiten. Want daar staat een schommel, en Naud wil proberen daar zo hoog mogelijk mee te komen. Hoeveel plezier hij ook heeft met zijn iPad, zijn Lego en zijn schommel: toch hoopt hij snel weer naar school te kunnen.

Als het zover is, dan is het coronavirus misschien ook verdwenen. Dat vindt Naud namelijk maar een “rotvirus”. Logisch, want door dat rotvirus heeft hij al heel lang zijn opa en oma niet kunnen knuffelen, en dat is niet leuk. Niet voor Naud en niet voor oma en opa. Gelukkig is er in Smurf Village geen pandemie.

Meer berichten