Nostalgie | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Nostalgie

HALSTEREN - Deze keer een oude foto met daarop een pand, dat nog steeds bestaat. Aan de lezers wordt gevraagd of zij dit pand kunnen thuiswijzen en wat ze erover kunnen vertellen.


Suus Nefs van de fotogroep van heemkundekring Halchterth: “Deze foto is pure Halsterse nostalgie, ik ben benieuwd naar de reacties.” E-mail: f.nefs@kpnmail.nl of telefoon: 0164-685950 / 06-51245497.

Een van de reacties op de vorige oude foto in De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant met daarop twee jonge vrouwen (Betsie Verbraak en Jaantje Mens) luidt als volgt: “Wat een leuke foto plaatsten jullie van mijn tante Bets Verbraak! Tante Bets groeide op in Halsteren bij de Antoniusmolen. Ze kwam net als mijn vader (haar broer) Piet in het onderwijs terecht. Tante Bets was zuster bij de congregatie van het Heilig Hart. Ze kwam regelmatig bij ons op bezoek in haar Dafje, vaak vergezeld van een of twee medezusters. Ze was directrice van het meisjesinternaat “Koningshof” in Veldhoven, waar ze onder andere ook Sylvia Kristel en Laura Fygi onder haar hoede had, en is als zodanig ook bij het programma “Klasgenoten” op TV geweest. Een bijzondere tante! Nogmaals dank voor het plaatsen van de foto!” Dit mailde Jan Verbraak, Steenovenweg in Bergen op Zoom.

Meer berichten