Verjonging bij Baas Makelaars | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Michel Weijts en Rob van Elsakker van Baas Makelaars.</p>

Michel Weijts en Rob van Elsakker van Baas Makelaars.

(Foto: Bep Tielemans)

Verjonging bij Baas Makelaars

HALSTEREN - Baas Makelaars in Halsteren is een begrip in de regio. Met Michel Weijts (38) als nieuwe mede-eigenaar wordt het vertrouwde makelaars- en taxatiekantoor 'verjongd'. Frans Kamman (58) treedt terug als eigenaar maar blijft wel werkzaam bij Baas Makelaars.


Samen met Rob van Elsakker (32), die per 1 januari 2019 toetrad als mede-eigenaar, vormde Frans Kamman de afgelopen jaren de directie. Hij vindt het makelaarsvak nog steeds heel aantrekkelijk maar wil wat 'minder moeten' en 'meer rust'.

Michel Weijts start per 1 januari bij Baas en wordt mede-eigenaar. Weijts vertelt: "Rob en ik kennen elkaar intussen drie jaar in zowel de persoonlijke als zakelijke sfeer. We zijn beiden ambitieus en raakten anderhalf jaar geleden met elkaar in gesprek over een samenwerking. Afgelopen zomer heb ik de knoop doorgehakt en ben de nodige opleidingen gaan volgen, onder meer voor Assistent Register Makelaar en Taxateur (ARMT). Mijn doel is binnen twee jaar de kandidaat opleiding te behalen." Hoewel geboren en getogen Bergenaar Weijts in een geheel andere sector werkzaam is geweest, kijkt hij uit naar de samenwerking met Baas Makelaars. "Ik heb de afgelopen jaren in de milieusector gewerkt, met name in de Benelux, voor boeiende ondernemers. Die inspireerden me tot het zelf aan het roer willen staan van een onderneming. Het mooie aan mijn overstap tot ondernemer is dat ik het niet als enige hoef te doen maar de verantwoordelijkheid kan delen. Dit voelt als ondernemen waarbij ik kan groeien. Zo blijft er ruimte voor mijn gezin", aldus Michel Weijts. Rob van Elsakker denkt daar precies hetzelfde over: "We verkeren in dezelfde fase in ons leven." Het team van Baas Makelaars telt vijf medewerk(st)ers en vier makelaars, waarvan drie taxateurs, een adviseur bedrijfsonroerendgoed en 'bordentalent' Guus. Een gemêleerd team dat over veel kennis beschikt, met een jonge, ambitieuze 'combi' die de kar trekt en groei wil doorzetten. Baas Makelaars heeft het 'gigantisch druk' sinds de huizenmarkt op gang is gekomen. Rob van Elsakker: "Er blijft krapte op de woningmarkt, verkoop en taxaties blijven toenemen."

Meer berichten