Afbeelding

Zuurkooltaart met aardappel en hamblokjes

Algemeen

Zuurkooltaart met aardappel en hamblokjes

Benodigdheden: 4 plakjes hartige taart deeg, Bloem, 400 gram uitgelekte
zuurkool, 3 middelgrote aardappels, 4 eieren plus een eidooier, 150 gram geraspte kaas, 1 teentje knoflook, 1 kleine ui, 150 ml melk, 150 ml room, 15 gram
gesneden bieslook, 100 gram hamblokjes, extra blikje ananasblokjes, taartvorm.


Bereiding

Ontdooi het deeg. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de aardappel in dunne schijfjes, snipper de ui, pers het teentje knoflook. Plak de plakjes deeg aan elkaar zodat er een groot vierkant ontstaat. Plak de randjes vast met
water. Leg het vierkant op een met bloem bestrooid werkvlak en rol het deeg groter dan de vorm uit. Bekleed de vorm met het deeg, laat extra deeg over de rand hangen. Doe de zuurkool in een zeef en druk het vocht er heel goed uit. Haal de zuurkool los met een vork en meng de ingrediënten in een kom
behalve de aardappel en de eidooier. Breng op smaak met peper en zout. Schep de helft van het mengsel in de vorm en verdeel er de plakjes aardappel over. Strooi hierover de ananasblokjes. Schep de rest van het mengsel hier overheen en rol het overhangende deeg terug. Bestrijk de randjes met de losgeklopte
eierdooier. Bak de taart in 65 tot 70 minuten in het midden van de oven gaar.

Dek de taart eventueel na 55 minuten af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Strooi voor het serveren de gesneden bieslook over de taart.

Eet smakelijk!

Diana Rens