Mila en Marin Schroeyers
Mila en Marin Schroeyers Foto: Pascal Brugman

Ossendrechtse zusjes tweede bij cupcakewedstrijd op tv

Algemeen

OSSENDRECHT - De zusjes Mila (12) en Marin (10) Schroeyers uit Ossendrecht waren afgelopen zaterdag te zien in de spetterende en zoete finale van het tv-programma CupCakeCup van Zapp.

In dit programma streden 14 jonge bakduo’s elke aflevering om het tot de finale te redden met bijzondere zoete creaties in opdracht van verschillende bekende Nederlanders, die de chefs Rémy Duker en Robèrt van Beckhoven hiermee hielpen. De presentatie werd gedaan door Klaas van Eerden. In de finale waren er nog 4 duo’s over.

Mila en Marin maakten in de finale hun Troposaurus, waarbij de smaak heerlijk was en met je ogen dicht zou proeven wat het is. Na twee beoordelingen stonden de beide zusjes aan kop. Maar helaas op het uiterlijk van hun creatie kregen ze niet genoeg punten om eerste te blijven. Maar toch een hele prestatie om het zover te redden en tweede te worden. We zochten dan ook de zusjes en hun familie thuis op in Ossendrecht.

Hoe kwamen jullie op het idee hieraan mee te doen? Mila: "Mijn tante was altijd druk en gepassioneerd met bakken, zo hebben wij het ook overgenomen. Ik wilde altijd al meedoen aan het programma Heel Holland Bakt, maar dit jaar kwam CupCakeCup met duo’s. eerst heb ik een vriendin gevraagd hieraan mee te doen. Maar zij was niet beschikbaar dus vroeg ik mijn zusje Marin en namen wij een filmpje op voor de auditie." Marin: "Na een eerste kennismaking in Amsterdam kregen we bericht dat we naar de selectiebattles mochten in Utrecht, met nog 29 andere duo’s. Hier wonnen we de battle en kregen hiermee een gouden ticket. Daarmee hadden we toegang tot de grote studio in Aalsmeer waar we dus streden om een felbegeerde plek in de finale, samen met 13 andere duo’s." Mila en Marin: "De opnames zijn eigenlijk al langer geleden, deze waren namelijk al voordat onze herfstvakantie begon. Het waren zes opnamedagen, waarbij onze ouders steeds op en neer reden naar Aalsmeer. Alleen tussen de halve finale en de ontknoping bleven we in een hotel slapen."

Moeder Maudy vertelt dat ze apetrots is op haar dochters dat ze toch bijna gewonnen hadden en dat ze nu eindelijk de afleveringen kon bekijken. "Vanwege de coronamaatregelen mochten we immers alleen tijdens de finale vanuit een aparte ruimte op een scherm meekijken."

Wat zijn de reacties tijdens en na de uitzendingen? Mila en Marin: "Onze telefoons ontploffen met leuke reacties. Ook in de supermarkt ontvingen we veel reacties, zelfs berichten dat wij eigenlijk hadden moeten winnen.

Wat willen jullie later eigenlijk worden of met deze ervaring/talent gaan doen? Mila: "Ik wilde eigenlijk altijd actrice worden, dus dat ga ik zeker worden. Op school heb ik ook al verschillende rolletjes in musicals en filmpjes gespeeld. Maar aan Heel Holland Bakt wil ik nog wel een keer deelnemen." Marin: "Ik wil later een eigen restaurant beginnen, want bakken en koken vind ik heel leuk."

Het enthousiaste bakduo liet ons tenslotte weten voorlopig geen taart en Cupcakes te gaan eten want daar hebben ze even genoeg van. Met de andere deelnemers hebben ze nog steeds contact.