ODIO-coryfee Fons de Brie
ODIO-coryfee Fons de Brie

Terugblik op 2020 voetbal in Zuidwesthoek

Algemeen

Andy Wierikx nieuwkomer aan het front

HUIJBERGEN – Bij aanvang van het nieuwe seizoen vormde Andy Wierikx de enige vernieuwing aan het trainersfront. Peter van Oirschot (ODIO), Ronald Broos (METO), Gerard Lazarom (WVV’67), Richard van Oosterhout (Grenswachters) bleven op hun post. Vivoo strikte Wierikx als vervanger voor Rudo Gommers.

Monsterscore voor Grenswachters

PUTTE – Op 6 september schoot men eindelijk uit de startblokken. De KNVB programmeerde de derby Grenswachters-Vivoo als seizoenopening voor beide. In Huijbergen beleefde men een rendez-vous! Evenals vorig jaar tegen ODIO verloor men ruim: 7-1. Onder meer door twee goals van de meeste trefzekere spits van 2020, Nicky Verboven!

Ramkoers Vivoo dames 2

WOENSDRECHT – Vivoo dames 2 kwam in september met duidelijke bedoelingen uit de startblokken.

Ter onderstreping van haar titelaspiraties moest ook WVV’67 het hoofd buigen. De formatie van coach Corné Adriaansen won in de derby in Woensdrecht met maar liefst 2-4.

Met vanzelfsprekend twee goals op naam van Valerie Snepvangers, de leidster van het Primera Topscorersklassement.

Unieke herinneringen aan Diego Maradona

WOENSDRECHT – Met Diego Armando Maradona overleed eind november een van de allerbeste en geliefdste voetballers aller tijden. Overal ter de wereld herinnert men zich de weergaloze acties van ‘Pluisje’. Het leverde hem bij leven reeds een haast mythische status op. Slechts weinig West-Brabanders hadden ooit het voorrecht de Argentijnse legende in levende lijve te ontmoeten. Jean-Pierre Hopmans zelfs tweemaal!

Stille trom voor Fons de Brie

OSSENDRECHT - Met 63 lentes op de teller vond Fons de Brie het welletjes. Bij aanvang van het voetbalseizoen 2019-2020 besloot hij aan het einde zijn voetbalschoenen groots aan de wilgen te hangen. Enkele maanden later zag de wereld er totaal anders uit. De competitie ging vanwege corona voortijdig de geschiedenisboeken in. Met een roemloos slot voor ODIO-coryfee Fons de Brie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding