Humphrey Hekhuizen van Het Zuidkwartier en wethouder Jeffrey van Agtmaal.
Humphrey Hekhuizen van Het Zuidkwartier en wethouder Jeffrey van Agtmaal. Foto: Gemeente Woensdrecht

Zuidkwartier archiveert foto's

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Heemkundekring Het Zuidkwartier heeft afgelopen woensdag de eerste dozen opgehaald van de gemeentelijke fotocollectie. De heemkundekring gaat de foto’s inventariseren, beschrijven en online toegankelijk maken via hun website.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal: “Ik ben erg enthousiast over dit initiatief van de Heemkundekring. De foto’s zullen meer duiding krijgen én voor een groter publiek beschikbaar worden. Dat is veel aantrekkelijker dan dat ze alleen maar in ons archief opgeslagen liggen."

Heemkundekring Het Zuidkwartier gaat proberen te achterhalen waar de foto’s precies zijn gemaakt en wie erop staan. Na afronding van het hele project zullen de originele foto’s overgedragen worden aan het West-Brabants Archief. De collectie bestaat uit foto’s uit alle periodes, waaronder ook de collectie van Marcel Moors. Bij de ouderen onder ons is Moors vast wel bekend als de man die zich al met genealogie, kaarten/foto’s verzamelen bezighield toen dit nog geen alledaagse hobby’s waren.

Vrijwilligers
Het achterhalen van alle informatie en online beschikbaar maken van deze foto's is een tijdrovende klus. De heemkundekring heeft een aantal enthousiaste vrijwilligers, maar hulp is altijd welkom. Dus iedereen die oude foto's van de gemeente een warm hart toedraagt en wil bijdragen aan het behoud van een stukje cultuurhistorie is meer dan welkom om te assisteren. Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden door een e-mailtje te sturen naar: secretaris@hkk-zuidkwartier.nl.