Afbeelding

Empanadas met gehakt

Algemeen

Benodigdheden

8 plakjes bladerdeeg ontdooid, 150 gram gehakt, 1 paprika, 1 ui, 70 gram tomatenpuree, 1 teentje knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, olijfolie, zout en peper, 1 ei, 2 eetlepels geraspte kaas.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui, knoflook en paprika in stukjes. Giet een scheut olie in een pan en bak het gehakt met de kruiden rul. Voeg daarna de ui, paprika en knoflook toe en bak het 5 minuten mee. Daarna meng je de tomatenpuree erdoor en bak je het geheel nog 2 minuten door. Zet het vuur uit. Snijd met behulp van een omgedraaid kommetje een rondje uit het bladerdeeg. Schep ongeveer 2 eetlepels van de vulling op het bladerdeeg en vouw het dubbel. Druk met een vork de randjes goed dicht en smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met het geklutste ei. Strooi wat geraspte kaas
eroverheen en zet de empanadas op een bakblik in midden in de oven.
Heerlijk met salade.

Eet smakelijk!

Diana Rens