Wethouder Lars van der Beek en directeur Ab de Laater onthullen het nieuwe logo 'Delphin'.
Wethouder Lars van der Beek en directeur Ab de Laater onthullen het nieuwe logo 'Delphin'. Foto: Dennis van Loenhout

Open Hof voortaan Delphin

Algemeen

HOOGERHEIDE – Basisschool de Open Hof heet voortaan Delphin. Een nieuwe naam, die een nieuwe start mogelijk maakt voor een Jenaplanschool die de keuzevrijheid op onderwijsvlak in Hoogerheide compleet maakt, maar die nog veel meer te bieden heeft.

"Het was tijd voor een nieuwe start”, zegt directeur Ab de Laater, nadat hij de nieuwe naam van de Open Hof onthuld heeft met hulp van zijn collega's Rebecca Claessen en Dymfna Roelink en leerlingen. De naam Delphin is niet lukraak gekozen. Delphin is een Jenaplanschool, en Jenaplanscholen werken met stamgroepen die vaak dierennamen krijgen. Bij Delphin heten die groepen het Uilenparlement, het Papegaaienparadijs en het Olifanteneiland. Daarom is het niet meer dan passend dat misschien wel het meest bijzondere dier van allemaal zijn naam aan de school mag verbinden. In een speciale online-uitzending, die door alle ouders werd gevolgd, leggen de leerlingen van Delphin uit wat de dolfijn zo bijzonder maakt dat hun school ernaar vernoemd werd.
De dolfijn is speels, creatief, intelligent, zorgzaam en weet hoe je moet samenwerken. Dat zijn allemaal eigenschappen die ook van toepassing zijn op de leerlingen van Delphin, en het zijn dingen die ze elke dag op school leren. De drie dolfijnen in het nieuwe logo staan voor de leerlingen, de ouders en het team van de school, want die hebben elkaar nodig om een mooie school te maken. Leerling Jesse Dekkers (11) zit sinds dit schooljaar op Delphin. Hij zegt: "Eigenlijk kwam ik hier kijken omdat ik naar de Klim-Op wilde, maar op Delphin voelde ik me meteen thuis. Ik kende niemand, maar iedereen was aardig, en nu is het net alsof ik hier al heel lang zit!”
Wethouder Lars van der Beek is trots op Delphin. Hij zegt: "De nieuwe boost voor deze school is heel positief voor de gemeente. Dat we in de gemeente Woensdrecht een mooie Jenaplanschool hebben is heel belangrijk, omdat het goed is als ouders veel te kiezen hebben. Lang niet elke gemeente heeft zo'n divers onderwijsaanbod, maar wij wel. Delpin maakt het compleet!”