Afbeelding

Nederlandse nationaliteit voor Engelse nanny

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Paula Baker deed als 18-jarige haar nanny-opleiding in Engeland en kwam in haar tussenjaar als oppas naar kapellen in België. Toen leerde ze haar man Aernout kennen, hij zat op de kazerne in Ossendrecht en woonde in Hellevoetsluis.

Paula wilde dichtbij haar nu man zijn dus besloot ze in Den Haag te gaan wonen. Uiteindelijk gingen ze in Ossendrecht wonen om zich te settelen en een gezin te stichten. Van de inlichtingendienst moest Paula voor einde dit jaar een verblijfsvergunning gaan regelen. Via een vriendin kreeg ze het advies om de Nederlandse nationaliteit aan te vragen. In september heeft ze die aangevraagd en na verschillende checks werd de aanvraag dan ook goedgekeurd. Op 4 november kreeg Paula door
burgemeester Adriaansen van de gemeente Woensdrecht het certificaat overhandigd. Wij spraken hierover met Paula en vroegen haar ook hoe het contact is met haar familie die nog steeds in Engeland woont. Paula: Na 24 hier in Nederland te wonen ben ik woensdag officieel Nederlander geworden. De burgemeester van Woensdrecht heeft de ceremonie gedaan. Door corona is het wat anders dan normaal maar ik heb er zelf wat leuks van gemaakt. Ik heb een leuke foto gemaakt om het te vieren, verkleed als kaasmeisje. Vanwege corona heb ik best een depressief gevoel dat ik een jaar mijn familie in Engeland niet heb kunnen zien en een kerst in Nederland moet vieren door de lockdown en veiligheid voor mijn ouders et cetera. Ik heb net zoals veel anderen wat vrolijks nodig. Zo zie je dus al veel kerstbomen in huizen staan. Normaal vier ik Halloween maar nu zette ik de kerstboom op 31 oktober al in ons huis, mijn voortuin brengt nu al een vrolijke kerstsfeer ‘s avonds met lichtjes. Wel interessant vind ik dat. Meestal wachten mensen tot eind november of na 5 december, ik ook. Maar ik had echt iets nodig om de somberheid weg te nemen. Met kerst ga ik een hele dag videobellen met mijn familie, misschien gaan we zelfs spelletjes doen met aan elke kant eenzelfde spel zodat we toch samen kunnen zijn en het enigszins kunnen vieren. De kerstcadeaus zijn ook al op de post gegaan naar Engeland. Het geeft toch best een dubbel gevoel om Nederlander te worden terwijl ik mijn familie meer dan ooit mis.”