Oliebollen voor bewoners Heideduin | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Lieske Keijzer overhandigt de oliebollen aan het personeel van zorgcentrum Heideduin.</p>

Lieske Keijzer overhandigt de oliebollen aan het personeel van zorgcentrum Heideduin.

(Foto: Dennis van Loenhout)

Oliebollen voor bewoners Heideduin

HOOGERHEIDE – Moeilijke tijden vragen om een steuntje in de rug. Voor de bewoners van zorgcentra is deze coronatijd misschien wel moeilijker dan wie ook. Dat beseffen ook Lieske en Johan Keijzer. Daarom trakteerden ze de inwoners van zorgcentrum op oliebollen. Want lekker eten doet de ellende even vergeten.


Keijzerlijk

De oliebollenkraam van Johan en Lieske Keijzer is al jarenlang geliefd in Hoogerheide. Wie van oliebollen, appelbeignets, berlinerbollen, rum-rozijnenbollen, appelbollen en nutellabollen houdt weet: die van Johan en Lieske zijn zo lekker dat je ze gerust “Keijzerlijk” kunt noemen.

Gebaar

“Bij onze kraam komen ook veel bewoners van Heideduin”, zegt Lieske, “die maken dan een fijne wandeling naar de supermarkt en komen bij ons wat lekkers halen. Soms vertelden ze dan over de eerste coronagolf in maart, en hoe moeilijk dat was. Daardoor zijn we ons extra bewust van hoe moeilijk deze tweede coronagolf voor hen is. We wilden een gebaar maken voor al die mensen. Gewoon, iets doen zodat ze even niet aan corona hoefden te denken.”

Lieske zocht contact met Heideduin en raakte in gesprek met verpleegkundige Belinda Verhaert. Ze spraken af dat elke bewoner een lekkere oliebol zou krijgen.

Verrast

Wanneer Lieske op de afgesproken datum verschijnt en zegt dat ze óók voor alle medewerkers een oliebol heeft meegenomen is Belinda extra aangenaam verrast: “Dit is echt een prachtig gebaar”, zegt ze. “De aankondiging hangt al een tijdje in de zaal en onze bewoners hebben het er al heel lang over. Ze kijken er allemaal naar uit. En terecht, want de oliebollen ruiken heerlijk!”

Onbetaalbaar

Ook kok Peter Rokven is geraakt door het gebaar van oliebollenbakkers Johan en Lieske.
Hij zegt: "Onze bewoners zitten in deze tijd vooral veel binnen. Sommige mensen hebben daar niet zoveel moeite mee maar voor anderen is het loodzwaar. Dat ze op deze manier kunnen zien dat er aan hen gedacht wordt is al heel mooi. Maar dat dat gebeurt in de vorm van oliebollen is extra mooi. Want we merken dat onze bewoners echt uitkijken naar het eten. Eten is een uitje, en dankzij Johan en Lieske hebben ze nu een extra uitje. Dat is onbetaalbaar.”

Meer berichten