Wethouder Jeroen de Lange.
Wethouder Jeroen de Lange. Foto: Dennis van Loenhout

Overkapping voor klant in rij?

Algemeen

HALSTEREN - Winkeliers hebben er allemaal mee te maken: een beperkte hoeveelheid klanten die vanwege de Covid-19 regels binnen mogen wachten. ‘Hoe gaat dit verder verlopen met de steeds maar wijzigende regelgeving en niet te vergeten het slechtere weer waar we mee te kampen hebben en wat nog gaat komen’ vraagt winkeliersvereniging WinkelHart Halsteren zich af.

Vorige week heeft het halfjaarlijks overleg met de wethouders plaats gevonden. Het bestuur van WinkelHart heeft daarbij de vraag gesteld hoe de gemeente staat tegenover overkappingen en dergelijke op de stoep. Wethouder Economische & Sociale zaken Jeroen de Lange geeft aan dat de gemeente beslist wil meebewegen en wil kijken wat er “wel” kan. De gemeente staat hier zeker positief in, er zal geen officieel vergunningen traject gevolgd moeten worden, echter er moet wel een tijdelijke ontheffing komen.

Wanneer men iets wil realiseren, is het verstandig contact op te nemen, dan stuurt de gemeente iemand langs ter controle en beoordeling. Julian Kleppe, contactpersoon ondernemers, werpt zich op als contactpersoon in deze kwestie. Ondernemers kunnen zich melden via bedrijvenloket@bergenopzoom.nl. Tips vanuit gemeente: - Laat ondernemers waar mogelijk aanvragen/bouwwerken clusteren. - Kant en klare oplossingen bij de gemeente indienen versnelt de procedure. - Hoe eenvoudiger hoe beter. - Houd rekening met mindervalide mensen, betrek waar mogelijk de Stichting Toegankelijkheid bij een aanvraag. - Wees creatief. - Denk om de veiligheid van u en klanten. Er komt een eenduidig aanvraagformulier.