Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Sterrenteam 1994-1995
Sterrenteam 1994-1995 (Foto: Sterrenteam 1994-1995)

Van der Poel & Van Tilburg, voetbal tot het bittere eind

OSSENDRECHT/WOENSDRECHT – Voor het Sterrengala 1994-1995 waren velen geroepen doch weinig uitverkoren. Voor de selectie hadden onder meer Francois van Dijke en Jan van der Poel namens ODIO een uitnodiging ontvangen. Grenswachters leverde Wim van Laarhoven, Danny Schrier en Marc Rasenberg. Arjan Adriaansen, Edwin van den Bergh en Wilfried van Tilburg vormde het WVV’67-trio. Gastheer METO stuurde Marco van Loon, Arthur Borsboom, John in de Weij en Pierre van Broekhoven. Het gelegenheidsteam won met 2-0 van de ietwat gedevalueerde thuisploeg METO.


Record

Later die middag vormde de uitverkiezing tot vice-voetballer van het jaar het slotakkoord van een mooi seizoen voor Jan van der Poel. Een van de vele hoogtepunten van een loopbaan van inmiddels een halve eeuw. De technisch begaafde ODIO-aanvaller rondde onlangs de kaap van duizend wedstrijden en is momenteel de oudste actieve speler van de Ossendrechtse vereniging. “Klopt. Fons de Brie was een paar jaar ouder doch is pas geleden gestopt. Ik was de volgende in lijn en ben de enige speler die inmiddels meer dan vijftig jaar lid is en ook nog speelt. Ook tijdens het jaar in dienst van METO ben ik altijd ODIO-lid gebleven. Ik ben medeleider en ook thuis-scheidsrechter van ODIO 4, een elftal waarin ik af en toe ook nog meedoe.”

Jan van der Poel (58) kwam 511 officiële wedstrijden in de ODIO-hoofdmacht uit. Een haast onevenaarbaar aantal en record. Met 19 jaar was hij een laatbloeier toen hij zijn eerste wedstrijd als spits speelde. Echter op 44-jarige leeftijd besliste als laatste man met een vrije trap nog de derby met METO! “Met volledige support van het thuisfront, ik denk dat het daar tegenwoordig soms aan scheelt”, besluit routinier Jan van der Poel.

Knieën

Wilfried van Tilburg (50) was in 1992-1993 de eerste Voetballer van het Jaar. Twee jaar later viel hij met brons opnieuw in de prijzen. Iets wat hem in zijn afscheidsjaar nogmaals overkwam. “WVV’67 had onder Leo Damme een team in opbouw waar iets later Ad Verheijen met een kampioenschap de vruchten plukte. Ik was de sluitpost van het elftal”.

Als keeper acteerde hij van 1985 tot 2003 bijna 400 wedstrijden in WVV-hoofdmacht. Daarna was hij tien jaar voorzitter en hobbelde hij als voetballer in de lagere teams uit om recent definitief te stoppen. “Mijn knieën waren versleten en ik had al besloten dat het mijn laatste seizoen zou zijn. Het duurde tot woensdag eer ik weer een beetje fatsoenlijk uit bed kon komen. De corona heeft een en ander iets versneld. Het was mooi geweest!".

Het feit dat hij de voorzittershamers aan Erwin van den Heuvel overdeed en een punt achter diens carrière zette, wil niet zeggen dat ze bij WVV'67 van Wilfried van Tilburg af zijn. "Ik zie nog veel wedstrijden en ben sinds kort aan de slag als keepertrainer van de selectie. Dit met veel plezier."

Meer berichten