Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Op de Open Hof werk je samen, Britt (rechts) weet hoe dat moet!
Op de Open Hof werk je samen, Britt (rechts) weet hoe dat moet! (Foto: Dennis van Loenhout)

Jenaplanschool De Open Hof

HOOGERHEIDE – De Open Hof is een Jenaplanschool. Als ouder kies je bewust voor zo’n school, omdat je weet dat je kind er wereldwijs wordt, en alle vaardigheden opdoet die nodig zijn om het voortgezet onderwijs en de wereld het hoofd te bieden. Op De Open Hof is het gemiddelde ondergeschikt aan samenwerking en ontwikkeling.


De 6-jarige Kee Jungbeker uit Hoogerheide kan haar enthousiasme over school maar moeilijk verhullen. “Lezen vind ik leuk. Soms leer ik nieuwe woorden, maar soms leer ik ook letters aan de andere kinderen. Als ik groot ben wil ik logopedist worden, net als mama.” Dus Kee leert dingen op school, maar ze brengt de kennis die ze zelf heeft ook over op haar klasgenootjes. Dat is helemaal des Open Hofs.
Binnen het Jenaplanonderwijs wordt gekeken naar wat elk kind nodig heeft. Nu, maar ook in de toekomst. De Open Hof gelooft dat kinderen niet alleen leren van leraren, maar ook van elkaar. Daarom werkt De Open Hof met drie stamgroepen, waarin de leerlingen van verschillende leerjaren samen de schooldag doorbrengen, en kunnen profiteren van elkaars talenten en competenties. De Open Hof is een school voor ondernemende kinderen, die graag leren, nóg slimmer willen worden en hun talenten willen delen met hun klasgenootjes.

Een bijzondere school met bijzondere kinderen vraagt ook om bijzondere ouders. Een Open Hof-ouder wil een grote rol spelen in de ontwikkeling van zijn of haar kind en staat ervoor open om thuis samen dingen te maken en te ontdekken, en is bovendien bereid de school af en toe de helpende hand te bieden. Voor die inspanning krijg je als ouder een school die staat voor samen doen, samen leren en samen ontdekken en die een deskundig en goed opgeleid team heeft dat het Jenaplanonderwijs met enthousiasme in de praktijk brengt. De Open Hof heeft een unieke sfeer, die Kee Jungbeker al wist te omschrijven. Wie het gezegde "c'est le ton qui fait la musique” snapt, die begrijpt ook De Open Hof. En anders legt Kee's klasgenootje Britt het nog een keer uit: "Het is hier gezellig! Ik heb heel veel vrienden en in de klas doen we heel veel makkelijke dingen, maar we zijn ook heel slim. We hebben met groep 8 samen tijdmachines gemaakt, dat was heel leuk!”

Meer berichten