Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Hart
Hart (Foto: Bep)

Tijdelijke Corona gedenkplek bij crematorium

BERGEN OP ZOOM - REGIO - De coronacrisis staat voor velen van ons voor een zeer moeilijke periode in ons leven. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden. Anderen verliezen hun baan, diploma-uitreikingen, familiebijeenkomsten, en andere zaken die het leven mooi maken, gaan niet door. Helaas is deze moeilijke periode ook nog niet voorbij.


Vanaf 6 oktober 2020 hebben we hier in Nederland extra aandacht voor met het landelijk project ‘Aandacht voor elkaar’. De crematoria in Bergen op Zoom en Roosendaal sluiten hier graag bij aan, door buiten op een altijd toegankelijke plaats een tijdelijke gedenkplek te realiseren. De gedenkplek wordt voorzien van een groot hart van 2 x 3 meter. In dit hart is er plaats voor kleinere harten waarop gedachten, teksten of afbeeldingen komen te staan. Doe je mee aan dit bijzondere project? Dit kan door een zelfgemaakt hart in te leveren met jouw gedachten voor deze periode of mensen die je wilt gedenken.

* Het formaat van het door jou zelf te maken hart bedraagt 15×15 cm * Het materiaal is vrij. Denk aan hout, bewerkt textiel, metaal, ijzerdraad, hard pvc. * Je kunt het versieren en tekst of een naam toevoegen. * Het hart moet weersbestendig zijn. * Het hart dient voorzien zien te zijn van een ophangmogelijkheid.

De gedenkplek is ontworpen door twee regionale kunstenaressen, Marion Vriens en Gea Korpel. Donderdag 22 oktober 2020 wordt de gedenkplek in Bergen op Zoom officieel onthuld. Je kunt de harten inleveren in de speciaal hiervoor geplaatste bussen bij de entree van de crematoria of zelf komen ophangen in het hart. De kunstenaars van het monument hebben al een beperkt aantal harten gemaakt. Wil je dat zij zo’n hart voorzien van jouw tekst? Stuur dan een mailtje voorzien van jouw tekst naar geakorpelbeskers@ziggo.nl. Let op: het aantal harten is beperkt.

Allerzielenviering en Belevingsroute

Helaas is de werkgroep Allerzielen genoodzaakt om de herdenkingsbijeenkomst en de belevingsroute rondom Allerzielen bij het crematorium in Bergen op Zoom te annuleren. Op zondag 1 november om 17.30 uur vindt er wel een uitzending van de herdenkingsbijeenkomst plaats bij ZuidWest TV. Het thema van deze bijeenkomst is: rituelen helen, ook in tijden van corona. Er is muziek, er worden gedichten voorgedragen en er is een spreekster die haar ervaring van verlies deelt. Zo hoopt men de Allerzielenviering als traditie voort te zetten.

Meer berichten