Jim Raaijmakers en Bart van der Veen met de Canadese vlag.
Jim Raaijmakers en Bart van der Veen met de Canadese vlag. Foto: Photographer: Erwin Colen

'Dag van bevrijding nooit vergeten'

Algemeen

HOOGERHEIDE - Bart van der Veen (28) en Jim Raaijmakers (26) uit Hoogerheide zijn enkele weken geleden gestart met een nieuw project in samenwerking met gemeente Woensdrecht en de werkgroep 75-jarige bevrijding Woensdrecht.

Dit in het kader van de bevrijding Woensdrecht op 24 oktober 1944. beiden willen zich samen met de werkgroep hard gaan maken dat deze dag nooit vergeten zal worden. Eerder kwamen de initiatiefnemers al op het idee om silhouetten te plaatsen op een rotonde in hun woonplaats. Een activiteit om de dag van de bevrijding van Woensdrecht te herdenken kan ieder jaar variëren. "Dit kan bijvoorbeeld een avondlezing zijn of vlagvertoon. In onze ogen moet deze dag na enkele jaren een begrip gaan worden dat iedereen erkent/herdenkt. Nu gebeurt er niks mee. In samenwerking met de burgemeester is afgelopen jaar aan 75 jaar bevrijding veel aandacht geschonken. Dat moeten we nu vooral niet laten wegebben", legt Bart van der Veen uit.

Canadese vlag

In verband met de huidige situatie Covid 19 is een activiteit met meerdere mensen erg lastig en in hun ogen dan ook niet wenselijk. "Graag willen we wel dit jaar voor de 24e oktober aanstaande de aftrap doen. We willen gaan proberen om ieder jaar met de 24e oktober de Canadese vlag buiten te hangen als start van, hopelijk, iets groots. Hierbij roepen we iedereen in de gemeente Woensdrecht op mee te doen en ons voorbeeld te volgen.

Nadere informatie is te verkrijgen via telefoon: 06-2904410.