Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
'Winnaar' fiets Tourspel.
'Winnaar' fiets Tourspel. (Foto: Bep Tielemans)

Sophie Meijer wint Tourspel

HALSTEREN - Sophie Meijer uit Bergen op Zoom heeft het De Kock Tweewielers Tourspel 2020 gewonnen. Op haar lijst had ze Pogacar als eindoverwinnaar en als winnaar van de witte trui.


Sophie Meijer heeft niet alleen iets met Pogacar maar ook iets met echtgenoot Alex Meijer, die de fiets voor haar ontvangst kwam nemen. Zelf is ze op dit moment hoogzwanger, daarom werd Alex erop uitgestuurd om de prachtige prijs bij De Kock Tweewielers op te halen.

Alex Meijer aan het woord: "Wij volgen het wielrennen op de voet. Ik maak altijd lijsten met kanshebbers en rugnummers. Sophie heeft daaruit de juiste mensen gekozen. Ik ben zelf te lang om te wielrennen, maar tijdens de uitzendingen van de Tour leef ik 100 procent mee op het puntje van mijn stoel."

Deze editie van het Tourspel in Halsteren week af van voorgaande jaren. Dit jaar werd er niet dagelijks geteld en ook de afsluitende quiz gaat niet door. In deze tijd ga je die dingen nu eenmaal niet opzoeken. Wielerkenners Ad Speek en Adrie Jonkers bekeken honderden lijsten. Uiteindelijk bleken vijf deelnemers Pogacar als overwinnaar ingevuld te hebben.

De gratis deelname met 3 formulieren en het feit dat er ook online ingeschreven mocht worden, zorgden voor een ruime verdubbeling van deelnemers. Een goede les voor volgend jaar, als de omstandigheden hopelijk weer normaal zijn.

Meer berichten