Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
METO 7 x 7
METO 7 x 7 (Foto: METO 7 x 7)

Voetballen in extra tijd: 7 tegen 7!

HOOGERHEIDE – Voetbalcarrières starten veelal ergens in de jeugdcategorie, later vormt een periode als junior een speler tot voetballer. Als senior is de opgedane kennis en kunde de graadmeter voor het niveau waarop men ongeveer een decennium zal acteren. 


Sommigen spelen vaak tegen beter weten in nog enkele jaren door, te ver door. Bij het verstrijken van de seizoenen lijkt het speelveld groter en moeilijker beloopbaar te worden. Om haar leden op dat punt niet definitief te verliezen lanceert de KNVB sinds kort een alternatief. In de gemeente Woensdrecht werd het initiatief inmiddels door ODIO en METO omarmd. Voetballen in extra tijd: 7 tegen 7!

Slidings

Bij de oprichting van het METO-team keerden oudgedienden terug op het veld, hielden diverse spelers het op zondag voorgezien en maakten hun opwachting op donderdagavond. METO-goalie Desmond Vriens is een van hen. “Mijn knie belette nog langer spel op een veld van normale afmetingen. Het 7 tegen 7 vormde de kans om mijn voetballeven te verlengen. De KNVB biedt de mogelijkheid om spelers van verschillende clubs op te stellen. Zo spelen er met dispensatie spelers van Dosko en Vivoo in Meto-kleuren. Verder moet het team, op twee 35-plussers, 40+ zijn. We spelen tegen elf regionale tegenstanders. Een competitie die je niet moet onderschatten. Ondanks het halve veld met kleine goaltjes, maak je behoorlijk wat meters. Een soort zaalvoetbal, dezelfde regels. Geen slidings en geen lichamelijk contact. En degene die op deze leeftijd nog door blijven gaan zijn toch zeker zeer gedreven.”

Eetcafé ’t Klavertje geldt als uitvalsbasis voor het kersvers METO-team. Logisch dat de horecagelegenheid sinds kort de brede borsten van de nieuwe wedstrijdoutfit siert!

Meer berichten