Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Open huis De Huijberg
Open huis De Huijberg (Foto: Pascal Brugman)

Een kijkje bij De Huijberg

HUIJBERGEN - Leefgemeenschap De Huijberg, gelegen aan de Boomstraat 28 in Huijbergen, heeft een open huis gehouden. De bewoners Marion, Rob en Marjan stelden op zondag hun huis en tuinen open voor belangstellenden die graag een kijkje wilden nemen en zo meer konden ervaren.


Hun huis is het oude bestuurshuis van de Broeders van Huijbergen dat gebouwd is in de jaren '50. Het pand bevat nog steeds veel karakteristieke elementen en oogt stijlvol. Sinds de zomer van 2019 zijn de drie bewoners de leefgemeenschap begonnen die leeft vanuit inspiratie in verbondenheid met de natuur. Ze zijn alle drie geïnspireerd geraakt door het wonen en leven in het Franciscaans milieuproject in Stoutenburg. Maar door de Broeders van Huijbergen kregen zij de mogelijkheid dit zelf in Huijbergen op te starten.

Rob legt uit: "Wij leven duurzaam en gastvrij, in onze tuinen verbouwen wij onze groentes zelf zodat we weten wat we eten. Wat overblijft delen wij regelmatig via onze tafel voor het huis. Veel kopen wij in bij een biologische groothandel. Onze dag begint met tijden voor mediteren, eten en drinken. Daarna gaan we gezamenlijk aan het werk. We doen eigenlijk het meeste gezamenlijk, en verdelen de taken naar wat ieder kan en leuk vindt. In ons huis en het klooster Ste. Marie ontvangen we graag gasten, meelevers en meewerkers voor korte of langere tijd. We zijn dus een pleisterplaats en uitvalsbasis voor pelgrims, mensen op retraite, wandelaars of fietsers. Ook bieden we het gehele jaar een inspirerend programma aan, te vinden op website: www.dehuijberg.nl. We leven van onze inkomsten die we halen uit het ontvangen van gasten, geven van workshops en bij de Broeders van Huijbergen helpen we mee om de huur te verlagen. We zijn nu nog met 3 bewoners, we zoeken nog medebewoners, maar ook vrijwilligers voor klussen, keuken of tuin zijn van harte welkom. Het enige wat je nodig hebt is hart voor en inspiratie uit de natuur en de aarde én zin om mee te helpen."

Meer berichten