Afbeelding

Minestronesoep vegetarisch

Algemeen

Benodigdheden

1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 250 gram wortelen, 1 courgette, 800 gram
tomatenblokjes uit blik, 70 gram tomatenpuree, 1 blokje kruidenbouillon, 400 gram kikkererwten (blik), 200 gram kidneybonen (blik), 250 gram
pastaschelpjes, oregano, tijm, basilicum, peper.

Bereiding

Snipper de ui en knoflook en snijd de wortel en courgette. Verhit wat olie in een pan en doe de ui, knoflook, wortel en courgette erbij. Voeg naar een paar minuten wat oregano, tijm en basilicum toe. Doe ook de
tomatenblokjes, tomatenpuree en de bonen in de pan. Laat het
bouillonblokje oplossen in een halve liter water en giet ook dit in de pan. Voeg eventueel extra water toe als de groenten niet onder water staan. Laat het
geheel een minuut of 20 zachtjes koken. Voeg nu de pasta toe en kook het
geheel nog tien minuten. Breng het geheel op smaak met peper en
eventueel wat extra oregano, tijm, basilicum.
Serveer met stokbrood.

Eet smakelijk!

Diana Rens