Joep van Kalmthout (METO) versus Bouke de Waal (Vivoo)

Gentlemen-Derby Vivoo-METO

Algemeen

HUIJBERGEN – Met Vivoo – METO is de Gentlemen Derby toe aan haar derde hoofdstuk. De derby staat bij de bookmakers als ‘fifty-fifty’ genoteerd. In het verleden behaalde resultaten vormen geen enkele garantie. De onderlinge twist stond deze eeuw slechts driemaal eerder op het programma.

Vorig seizoen leek METO gemakkelijk naar een driepunter te spelen doch Vivoo knokte zich in de allerlaatste minuut langszij. Ditmaal? METO onderging een verjongingskuur en Vivoo putte kracht uit de thuisoverwinning op ODIO (2-1). Een uitslag die door slechts vier van de 130 deelnemers werd voorspeld: Lars van der Beek, Merel Janssens, Robbert Cortie en de winnaar van het Klavertientje Quinten Hunting.

2011-2012: Vivoo-METO (0-6). Thom Brouwer, Rowdy van der Bossche, Pascal Broos, Jan van der Linden, Stefan van Hooijdonk, Mitchell Schilperoord.

2017-2018: Vivoo-METO (3-5). Goals METO: Joey van Hooijdonk (2), Martijn Pieters, Jens Hermans, Joep van Kalmthout. Goals Vivoo: Bouke de Waal, Dimitri Ceuppens, eigen doel Levi Deelen.

2019-2020: Vivoo-METO (1-1). Jens Hermans (METO), Rick Luijkx (Vivoo)

Zondag beleefde METO in ieder geval thuis tegen RSV een slechte generale repetitie. De tegenstander zakte ver in doch was gevaarlijk in de omschakeling en opende in de 20e minuut de score. Na rust was METO duidelijk de sterkere ploeg, creëerde enkele goede kansen maar de bal wilde er niet in. Derhalve lege handen in Hoogerheide.

Vivoo haalde te Bosschenhoofd tegen DEVO een punt. Kaylan Timmermans kopte de Huijbergenaren op voorsprong, welke door tweemaal slap verdedigingswerk snel teniet werd gedaan. In de tweede helft zorgde Emile van der Beek voor aansluiting. Echter moest Vivoo opnieuw een tegentreffer slikken. De terechte puntendeling werd een feit door een benutte strafschop van Bouke de Waal, 3-3.

Grenswachters peurde eveneens een punt bij BSC. Daar het er volgens insiders drie hadden moeten zijn. De scheidsrechter van dienst verzuimde om twee strafschoppen te geven en keurde een zuiver doelpunt om onverklaarbare redenen af. Raphael Verhaert scoorde voor de Putse formatie. Einduitslag 1-1. Ook WVV’67 behield haar ongeslagen status door de volle winst te Nispen te behalen. Groenzwart speelde een degelijke wedstrijd en pakte NSV op conditie. Na rust bleek één doelpunt voldoende. Hessel van Aalzum bediende Thijs de Ron op maat, 0-1.