Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Wielerzomer Woensdrecht eindklassement Elite/Beloften
Wielerzomer Woensdrecht eindklassement Elite/Beloften (Foto: Leon Verbraecken)

Timo de Jong uit Goes eindwinnaar Wielerzomer

ZUIDWESTHOEK - Met succes heeft de organisatie van de Woensdrechtse Wielerzomer de coronawedstrijden kunnen organiseren. Met de corona richtlijnen was het niet altijd even makkelijk. Maar de complimenten vanuit de renners, gemeente, publiek en de KNWU deden beide organisaties goed. Komende weken gaan ze evalueren en misschien is de Wielerzomer voor herhaling vatbaar.


Daan van Sintmaartensdijk uit Zuidland won de laatste dag van de Woensdrechtse Wielerzomer in Huijbergen; Timo de Jong uit Goes is de eindwinnaar geworden van het klassement van de Woensdrechtse Wielerzomer. De laatste wedstrijd van de serie van 5 wedstrijden werd in Huijbergen een overwinning voor zijn ploegmaat Daan van Sintmaartensdijk. Hij was vroeg in de wedstrijd in de aanval gegaan met Jarno Gmelich Meijling uit Almere. Van Sintmaartensdijk (22) rondde in het grensdorp een aanval van 80 kilometer succesvol af. In de eindspurt kreeg hij zijn medevluchter Jarno Gmelich Meijling op de knieën.

"We hadden geen plan. We hadden met de ploeg ook niks afgesproken", zei Van Sintmaartensdijk na afloop van zijn geslaagde missie. De Zuidlander van Volkerwessels zei alleen te hebben willen profiteren van het feit dat hij bij de start vooraan stond. "Dat scheelt hier een hoop. Vorige week in Putte stond ik achteraan en duurde het erg lang voor ik een beetje van voren zat.”

Van Sintmaartensdijk kreeg Gmelich Meijling mee. De twee reden hard door. "Maar nooit met het idee dat we het tot de finish zouden volhouden", bekende de latere winnaar. Achter het tweetal reed in de finale een groepje van drie met Max Kroonen (Diepenveen), Carlo van den Berg en Remco Schouten bij de rest vandaan. De twee vooraan bleven achter buiten schot.

Hoofdprijs

Door deze ontwikkeling kwam de eindzege van Timo de Jong niet meer in gevaar. De Zeeuw pakte de hoofdprijs met tien punten (126-116) voorsprong op Gmelich Meijling. De derde prijs was voor Van Sintmaartensdijk.

Na afloop van de vijf coronakoersen in de gemeente Woensdrecht waren de renners vooral weer vol lof over het initiatief van de organisators om vijf wedstrijden neer te leggen in achtereenvolgens Ossendrecht, Woensdrecht, Hoogerheide, Putte en Huijbergen. "Ik heb deze zomer pas zes koersen gereden, het NK en deze vijf hier", zo schetste Van Sintmaartensdijk het zorgwekkende aanbod deze zomer van wielerwedstrijden voor amateurs. Geen wonder dat ze vijf zaterdagen van heinde en verre naar de Zuidwesthoek kwamen. Ook zaterdag stonden weer 120 renners aan de start, van wie vele uit de zogenaamde continentale teams.

Uitslag Huijbergen: Elite/beloften: 1. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 2. Jarno Gmelich Meijling (Almere), 3. Max Kroonen (Diepenveen). 8. Martijn Rasenberg (Terheijden), 9. Stan Godrie (Zundert) Junioren: 1. Guus van Schipstal (Wanroij), 2. Mat van Gorp, 3. Rindert Buiter (Leiden), 5. Tim Hennekam (Zundert), 17. Brent Broosus (Huijbergen), 19. Nino de Jong (Steenbergen). Nieuwelingen: 1. Casper Noorloos (Kaatsheuvel), 2. Ingmar van den Bosch (Lisse), 3. Sam de Jonge (HI Ambacht); 11. Pierre van den Kieboom (Hoogerheide), 19. Sem Hoppenbrouwers (Halsteren).

Meer berichten