Afbeelding
Foto: RKSV Halsteren

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Goede start Halsteren Zondag

Na ruim een half jaar waarin het competitievoetbal in de Hoofdklasse heeft stilgelegen, werd het nieuwe seizoen afgelopen zondag afgetrapt met een uitwedstrijd in en tegen Nuenen. Nu beide ploegen over een sterk gewijzigde selectie beschikken, was vooraf weinig te zeggen over de kansen.
De beginfase van de wedstrijd ging gelijk op. Met kleine kansjes over en weer was er nog geen bovenliggende partij, maar na een half uur spelen zorgde Bruno Andrade op aangeven van de gelukkig weer herstelde Jeroen Beerendonk voor de 0-1 voorsprong. Kort na de openingstreffer leek de gelijkmaker een feit, maar een ultieme redding van Ariën Pietersma voorkwam dat. Sterker, vlak voor rust verdubbelde Fouad Idabdelhay op aangeven van Bruno Andrade de marge.
Met een comfortabele 0-2 voorsprong in de rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor Zondag 1. Maar in de tweede helft bleef Nuenen dreigend. Met een bal op de onderkant van de lat kwam Halsteren met de schrik vrij. En aan de andere kant stond het vizier bij Idabdelhay niet op scherp, toen hij alleen op het doel van Nuenen af kon. Het had de marge nog wat verder op kunnen voeren en de wedstrijd in het slot kunnen zetten. Nu bleef de aansluitingstreffer van Nuenen lang in de lucht hangen. Maar zover kwam het gelukkig niet en kon Halsteren de eerste drie punten mee naar huis nemen.
En thuis wacht komende zondag een grote onbekende. Dan komt Orion uit Nijmegen op bezoek. Dit team promoveerde vorig seizoen als gevolg van de versterkte doorstroming vanuit de eerste klassen. Orion stond begin maart tweede in de eerste klasse en was dus zeker één van de titelkandidaten uit die klasse. Afgelopen weekend kwam Orion niet in actie vanwege het terugtrekken van Leonidas uit de Hoofdklasse. Het is voor de Nijmegenaren zondag voor het eerst in de clubgeschiedenis dat zij in de Hoofdklasse uitkomen.
De wedstrijd start om 14.30 uur. Vanwege het coronaprotocol zal een maximum van 250 bezoekers in acht worden genomen. Hou de website en social media van Halsteren in de gaten om te weten of en zo ja, hoe je je als bezoeker kunt aanmelden.

Zaterdag 1 wint eenvoudig

Tegen vierdeklasser Oosterhout deed Zaterdag 1 afgelopen weekend wat het moet doen. Een keurige 0-4 overwinning zorgde ervoor dat Halsteren onbedreigd aan kop gaat in de bekerpoule. Voor Halsteren waren Roy van Gils, Mike de Nijs (2x) en Steven van der Spek doeltreffend. Komende zaterdag kan thuis tegen DOSKO de volgende ronde worden zekergesteld als minimaal wordt gelijkgespeeld. De wedstrijd vangt aan om 15.00 uur en ook voor deze wedstrijd geldt het coronaprotocol, dus toeschouwers voor deze wedstrijd worden ook geadviseerd de website en social media in de gaten te houden.

Verantwoorde lotenverkoop

Zaterdag 19 september start de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie. Ook wij doen mee en we willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Ook dit jaar zetten we ons in voor de bekostiging van jeugdactiviteiten. Een lot kost €3,-, waarvan 80% (dus € 2,40 per lot) direct naar onze clubkas gaat. Jeugdleden zullen via het verkoopboekje op een verantwoorde manier loten gaan verkopen. Zo staat op de voorzijde van het boekje een online verkooplink en QR-code, die verkopers kunnen delen of kopers op afstand kunnen scannen met hun telefoon. Hoe dit in z’n werk gaat, is te zien op een instructiefilmpje, dat op de website van Halsteren te zien zal zijn. We gaan er met z’n allen vol voor en hopen ons doel te behalen met behulp van de steun van familie, vrienden en inwoners uit de omgeving! Juist nu kunnen we die extra steun goed gebruiken.

Snel op de hoogte?

Nieuws van RKSV Halsteren dat je écht niet mag missen, kun je ook kosteloos via de WhatsApp-service ontvangen. De webredactie van www.rksvhalsteren.nl stuurt na plaatsing van een nieuwsbericht op de website via Whatsapp een pushbericht, waarmee je direct vanaf je smartphone naar het bericht op de website kan doorklikken. Wil je deze pushberichten ook ontvangen? Whatsapp dan RKSV AAN naar 06-47638878.

Thuiswedstrijden

Zaterdag 12 september: 08:45 Halsteren JO9-3 - DOSKO JO9-1; Halsteren JO10-1 - MOC'17 JO10-1; Halsteren JO10-4 - METO JO10-1; Halsteren JO9-1 - Tholense Boys JO9-1; 10:00 Halsteren JO15-3 - DSE JO15-2; Halsteren JO13-3 - MOC'17 JO13-5; Halsteren JO11-2 - WHS JO11-1G; Halsteren JO11-1 - Kloetinge JO11-1; 11:15 Halsteren JO13-1 - Madese Boys JO13-1; 11:20 Halsteren JO15-4 - MOC'17 JO15-4; 13:00 Halsteren JO19-2 - Roosendaal JO19-5; Halsteren JO16-1 - Roosendaal JO16-2; 15:00 Halsteren ZA1 - DOSKO; Halsteren 4 - Wieldrecht 5; Halsteren 5 - Vosmeer 1; Halsteren 7 - VVC'68 4.

Zondag 13 september: 14:30 Halsteren ZO1 - Orion

Agenda: 16 september 19.30 uur: Algemene Ledenvergadering. Info: www.rksvhalsteren.nl of stuur een e-mail aan info@rksvhalsteren.nl

Afbeelding