Kinderen leren
Kinderen leren

To-Taalfit weken groot succes

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Er zijn altijd kinderen voor wie het Nederlands spreken en horen in de vakantie niet vanzelfsprekend is of voor wie de Nederlandse taal (nog) af en toe wat lastig is. Daarom heeft het To-Taalhuis de To-Taalfit weken georganiseerd.

Samen met de Bibliotheek en de Buurtsportcoach van de BWI is voor twee weken in de zomervakantie een supertof programma opgezet. Een 35-tal basisschoolkinderen uit de gehele gemeente, en enkele leerlingen van de Internationale Schakel Klas hadden vier dagen per week de mogelijkheid om aan te sluiten. En dat deden zij in groten getale en vol enthousiasme. Gezellig, sociaal en talig. Precies wat het To-Taalfit team voor ogen had. Hopelijk komt er volgend jaar een vervolg.

Het To-taalhuis heeft de luxe om mensen dichtbij te hebben die afkomstig zijn uit verschil-

lende landen en graag helpen met vertalen. Dit kan zijn op school, bij BWI of gemeente in situaties waar volwassenen zich nog onvoldoende kunnen redden in het Nederlands.

Op zulke momenten biedt het To-Taalhuis ‘Vertalen met begrip’ aan in allerlei talen, zoals Pools, Roemeens, Arabisch, Spaans enzovoorts. Juist op momenten waarop het even niet gaat en iemand in zijn/haar eigen taal geholpen wordt, geeft dit een flinke meerwaarde.

Ook wanneer leerlingen nieuw zijn in het Nederlands onderwijs geeft de aanwezigheid van een taalgenoot de nodige rust en begrip om een volgende stap in het leren te zetten.

Afbeelding