Afbeelding
Samenwerking.

Stichting Samen Werken wil meer maatwerk in de buurt

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Stichting Samen Werken gaat vanaf volgend jaar anders werken. De stichting wil meer maatwerk bieden aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Komend half jaar wordt bekeken hoe zij in de buurt van hun woonplaats aan de slag kunnen bij verenigingen of bedrijven met een sociaal hart.

Het bestuur van de stichting heeft vorig jaar besloten om een onderzoek te doen naar de toekomst van het werk van Samen Werken. Directe aanleiding hiervoor was de financiële situatie van de stichting, het feit dat huur van de huidige huisvesting afloopt en de constatering dat alle activiteiten vanuit een centraal punt in Bergen op Zoom georganiseerd worden, waardoor de aansluiting bij het lokale veld gemist wordt.

In de bestuursvergadering enkele weken geleden heeft het bestuur geconstateerd dat dit het moment is voor een doorontwikkeling. De gemeenten voor wie de stichting werkt, onderschrijven het belang van het werk van de stichting voor de doelgroep en zijn bereid om ook de komende jaren hiervoor middelen beschikbaar te stellen.

“Ieder mens is op zijn best als je iets doet, waar je plezier in hebt en wat je goed afgaat. Wij willen onze deelnemers helpen om juist dát naar boven te halen en in te zetten voor een vereniging of bedrijf in de buurt“, stelt directeur Leon Langenberg. Doel van Stichting Samen Werken is sociale activering voor mensen met geen of een onduidelijk arbeidsperspectief.