Afbeelding

Broodje Italiaanse kaasfondue

Algemeen

Benodigdheden

4 Italiaanse bollen, 400 ml bouillon, 300 gram geraspte belegen kaas, 200 gram grana padano, 4 tl Italiaanse kruiden, zout en peper, paar lepels allesbinder of maïzena.

Bereiding

Snijd het kapje van de broodjes en hol ze voorzichtig uit. Warm de bouillon op in een pannetje. Als de bouillon warm is voeg je beetje voor beetje de
geraspte kaas toe aan de bouillon. Blijf ondertussen goed roeren. Als je alle kaas hebt toegevoegd doe je er vervolgens beetje voor beetje de allesbinder bij totdat de saus mooi gebonden is. Breng het geheel op smaak met zout en peper en Italiaanse kruiden. Dan de kaassaus in de bollen scheppen en dippen met het overgebleven brood. Je kunt ook dippen met broccoli, sperziebonen,
cherrytomaten, stokbrood enz.

Eet smakelijk!

Diana Rens