Het Friethuisje op plein Vogelenzang, dat hier niet mag blijven staan.
Het Friethuisje op plein Vogelenzang, dat hier niet mag blijven staan. Foto: Bep Tielemans

Vragen PvdA over frietkraam plein

Algemeen

HALSTEREN - Vanuit de fractie van PvdA Bergen op Zoom heeft Joey van Aken aan het college van B & W vragen gesteld over de frietkraam op plein Vogelenzang in Halsteren. 

Dit naar aanleiding van de antwoorden op vragen die eerder namens de fractie van GBWP over het friethuisje van familie Van der Zande zijn gesteld.

'Terwijl het college onze lokale horecaondernemers in deze lastige tijden steunt door grote terrassen toe te staan wordt strikt opgetreden tegen de vestiging van een frietkraam op het Vogelenzangplein. Waarom? 2. Hoeveel invloed heeft volgens het college de maatschappelijke en of politieke druk hierop gehad? Het college heeft een vergunning voor een verrijdbare frietkar gegeven. Uiteindelijk wordt een fysieke frietkraam gestald op het Vogelenzangplein. Het college geeft aan dat zij niet bekend was met de vestiging van een frietkraam. 3. Op welke wijze is het college erachter gekomen dat een frietkraam is gevestigd op het Vogelenzangplein? 4. De ondernemer geeft aan dat hij volgens zijn vergunning een frietkraam mag plaatsen op het Vogelenzangplein. Wat is de reactie van het college op de uitspraak van de ondernemer? 5. Hoe heeft de miscommunicatie tussen het college en de desbetreffende ondernemer kunnen ontstaan over de vergunning? 6. Heeft het college met de ondernemer gesproken over de vestiging van de frietkraam op een andere locatie in Halsteren of elders binnen onze gemeente? Zo nee, waarom bent u niet meer in gesprek met de ondernemer? 7. Waarom mag er wel een oliebollenkraam staan?'