Patrick Roodenburg regisseert het nieuwe stuk 'Tegenwind voor Tibbema'.
Patrick Roodenburg regisseert het nieuwe stuk 'Tegenwind voor Tibbema'.

Ons Kent Ons kiest 'Tegenwind voor Tibbema'

Algemeen

HALSTEREN -  Toneelvereniging Ons Kent Ons heeft besloten in november toch het geplande stuk 'Tegenwind voor Tibbema' te spelen. 

Dit komische en vermakelijke stuk in 8 scenes van schrijver Jo Snoeren werd in april jongstleden uitgesteld. De leescommissie en bestuur gingen snel op zoek naar een oplossing. Eerst zou er een nieuwe productie worden gezocht. Na rijp beraad is besloten om, met diverse aanpassingen, vast te houden aan Tegenwind voor Tibbema. Deze wijzigingen volgen de corona-maatregelen. 

Het blijspel zal vrijdagavond 6, zaterdagavond 7 en zondagmiddag (matinee) 8 november worden opgevoerd in Zaal de Roos. Belangrijke mededeling; alle bezoekers dienen zich vóór de uitvoeringen volgens de regels aan te melden! Klinkt streng. Maar om optimale en toegestane bezetting van de zaal mogelijk te maken is aanmelding echter strikt noodzakelijk. Daarmee wordt de veiligheid van de bezoekers én Ons Kent Ons-leden gewaarborgd.
Patrick Roodenburg regisseert Tegenwind voor Tibbema.

De spelers die dit stuk voor u op de planken brengen: Petra Besters, Dave Goderie, Lonneke Mulders, Jac van Steen en Jan Tunders. In het blijspel staat de zakenman Steven Tibbema centraal. Met zijn bedrijf gaat het niet zo goed. Steven is een fervent tegenstander van vrouwen in belangrijke functies. Op een komische maar leerzame wijze wordt hij op zijn foutieve mening gewezen. Bij deze opvoedkundige les spelen o.a. zijn echtgenote Hilde, schoonvader Noud & koopman Niels een belangrijke rol. Steven herziet daarna dan ook zijn mening over vrouwen in het bedrijfsleven. Dat gebeurt na een aantal verkleedpartijen mét talrijke lachwekkende situaties.