Afbeelding

Rode linzensoep

Algemeen

Benodigdheden

300 gram gedroogde rode linzen, 2 teentjes knoflook, 1 grote ui, 1 paprika,
800 gram tomatenblokjes, 2 theelepels kerrie, 2 theelepels paprikapoeder,
olijfolie, peper, 1,5 liter water, 2 groenten bouillonblokjes, eventueel een
eetlepel mascarpone.

Bereiding

Snijd de paprika, ui en knoflook in stukjes. Giet een scheut olie in een pan en fruit de ui met de knoflook en de kruiden aan. Na circa 3 minuten voeg je de paprika toe en bak je deze een paar minuten mee. Voeg vervolgens water, bouillonblokjes, tomatenblokjes en de linzen toe. Laat de soep ongeveer
20 minuten zachtjes doorkoken. Vergeet niet af en toe te roeren en voeg
eventueel wat extra water bij als dat nodig is. Na 20 minuten pureer je de soep, voeg eventueel een eetlepel mascarpone toe aan de soep vlak voordat je hem gaat pureren.

Heerlijk met stokbrood.

Eet smakelijk!

Diana Rens