Buiten Zumba
Buiten Zumba

Zumba en Pound Fitness lessen online en buiten

Algemeen

HOOGERHEIDE - PUTTE - Geen live lessen wegens Corona betekende geen rust voor de deelnemers van de Zumba- en Pound Fitness lessen van Sandra Bol en Danielle Engelaar. Zij besloten hun krachten te bundelen en samen online lessen te geven.

Vier keer per week stonden zij om 19.30 uur klaar voor de laptop om hun deelnemers welkom te heten. Het online platform maakte het mogelijk dat iedereen elkaar kon zien als daarvoor werd gekozen. Zo was er tijd en ruimte voor een praatje met elkaar en er werd heel wat afgezwaaid en gelachen. Om 20.00 uur ging de muziek aan en werd er net zo hard gezweet als in de live lessen voor de lockdown. 

De deelnemers hebben de virtuele lessen enthousiast ontvangen. Er waren wel eens wat frustraties over haperende verbindingen maar de voordelen wogen zwaarder, de lessen werden gezien als een gezellige manier om mentaal en fysiek in vorm te blijven. Zo was de één blij met de afleiding en de ander met de mogelijkheid de actieve levensstijl te kunnen behouden. Anderen waren weer blij met het groepsgevoel dat werd gecreëerd. Zo is het contact met elkaar gebleven en heeft niemand zich eenzaam hoeven voelen zonder hun sportclubje. Sandra en Danielle zijn zelf tevreden over hun virtuele lessen en de positieve reacties die zij hebben ontvangen en bedanken alle deelnemers voor hun enthousiasme en gezelligheid. 

Dankzij de versoepeling van de restricties en het prachtige weer zijn de online lessen inmiddels vervangen door buitenlessen waar iedereen van kan genieten.