Afbeelding

Pasta Alfredo met ham

Algemeen

Pasta Alfredo met ham

Benodigdheden

50 gram boter, 2 teentjes knoflook, 500 ml ongeklopte slagroom, zout en
peper, 50 gram Parmezaanse kaas, 300 gram pasta, 250 gram gekookte
ham-reepjes, eventueel allesbinder of maïzena

Bereiding

Zet een pan water op en kook de pasta volgens bereidingswijze op het pak. Maak vervolgens de Alfredo saus: Smelt de boter in een pannetje en pers de knoflook uit. Bak de knoflook ongeveer 1 minuut op een zacht vuurtje. Voeg vervolgens de slagroom en zout en peper toe. Als de saus begint te pruttelen en goed warm is, voeg je de Parmezaanse kaas toe. Even goed roeren en laat de saus nu ongeveer 10 minuten pruttelen totdat hij iets dikker is. Vergeet niet om zo nu en dan te roeren. Heb je haast? Voeg dan een beetje allesbinder of maïzena toe om de saus dikker te maken. Voeg op het laatste moment de
ham-reepjes aan de saus toe. Serveer de pasta met de Alfredo saus.

Eet smakelijk!

Diana Rens