Wethouder Lars van der Beek op bezoek bij Vivoo JO-8
Wethouder Lars van der Beek op bezoek bij Vivoo JO-8

Eindelijk rolt de bal weer

Algemeen

WOENSDRECHT - Vanaf 29 april is het voor jeugd voorzichtig weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten. 

Wanneer welke vereniging de deuren heropent voor de jeugd, is afhankelijk van de betreffende gemeente en de club. Kinderen tot en met 12 jaar mogen van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de anderhalve meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 t/m 18 jaar is dit ook toegestaan mits zij wél op de voorgeschreven 1,5 meter afstand van elkaar blijven.

Protocol

In deze fase gaat het om voetbalactiviteiten voor de jeugd zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. Competities starten niet voor het najaar. Daarbij blijven kantines en kleedkamers voorlopig nog dicht en zijn ouders niet toegestaan op de accommodatie. NOC*NSF heeft een protocol voor alle sportverenigingen opgesteld waarin praktische regels staan om veilig en verantwoord georganiseerd te kunnen sporten in de genoemde leeftijdscategorieën. Het is opgesteld door deskundigen en bevat de algemene aspecten voor op en om het veld, om de kans op besmetting met het coronavirus minimaal te houden.

Waardering

Ook in de Gemeente Woensdrecht maakte men zich in de voorbije week op voor een doorstart op de velden. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, was de algemene mening. Inmiddels is er groen licht en mocht men volgens de richtlijnen van de KNVB in de voorbije week van start. Ballen niet met de handen aanraken, pionnen desinfecteren, kinderen vooraf thuis handen laten wassen, via een bepaalde route op en van het sportpark, geen ouders langs de velden.

Bij Vivoo hadden ze de zaakjes snel op orde. En kreeg zelfs hooggeëerd bezoek toen wethouder Lars van der Beek en burgemeester Steven Adriaansen de club aan deden tijdens hun waarderingsestafette door de gemeente. Een blik snoep werd een prooi voor de JO-8. Ook bij ODIO, Grenswachters en WVV'67 nam men de nodige maatregelen en hielden 'clubmarshalls' overzicht. En rolde de bal weer volop. METO maakt als laatste vereniging deze week een weloverwogen doorstart.

Dorstlessen na training van Grenswachters JO-15
Duim omhoog bij Vivoo JO-8
Trainer Quirijn geeft instructies aan WVV'67 JO-13
Afwerken voor ODIO JO-11
Volg de pijlen bij METO
ODIO JO-11
ODIO-clubmarshall Michel Michielsen houdt toezicht